مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

683
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به شوری ارقام تجاری فلفل گلخانه ای در مرحله گیاهچه ای

صفحات

 صفحه شروع 893 | صفحه پایان 909

چکیده

 به منظور مقایسه ارقام مختلف فلفل از نظر تحمل به شوری در مرحله گیاهچه و شناسایی شاخص مناسب برای ارزیابی تحمل به شوری فلفل در این دوره, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سیستم هیدروپونیک در سال 1392 در محل گلخانه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان به اجرا در آمد. دو سطح شوری (صفر و 100 میلی مولار کلرید سدیم), عامل اول, و 26 رقم فلفل, عامل دوم درنظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که بین ارقام از لحاظ همه شاخص های مطالعه شده اختلاف معناداری وجود داشت. تنش شوری سبب کاهش همه شاخص ها به جز درصد ماده خشک کل و مقدار سدیم شاخساره شد. افزایش سدیم با کاهش مدار پتاسیم, کلسیم و شاخص های رشدی همراه بود. نتایج نشان داد که مقدار سدیم با شاخص های رشدی, نسبت پتاسیم به سدیم و نسبت کلسیم به سدیم در همه ارقام همبستگی منفی و معناداری داشت. در مجموع از بین ارقام بررسی شده, ارقام’پارامو‘, ’افستس‘ و ’اسپادی‘, متحمل ترین ارقام فلفل شناخته شدند. براساس نتایج, شاخص هایی نظیر مقدار سدیم شاخساره و شاخص تحمل به تنش می توانند در غربال گری ارقام متحمل به تنش شوری در فلفل به کار روند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع بوانی، محمدرضا، پیوست، غلامعلی، قاسم نژاد، محمود، و فرقانی، اکبر. (1394). ارزیابی تحمل به شوری ارقام تجاری فلفل گلخانه ای در مرحله گیاهچه ای. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 17(4)، 893-909. SID. https://sid.ir/paper/209467/fa

    Vancouver: کپی

    زارع بوانی محمدرضا، پیوست غلامعلی، قاسم نژاد محمود، فرقانی اکبر. ارزیابی تحمل به شوری ارقام تجاری فلفل گلخانه ای در مرحله گیاهچه ای. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1394؛17(4):893-909. Available from: https://sid.ir/paper/209467/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا زارع بوانی، غلامعلی پیوست، محمود قاسم نژاد، و اکبر فرقانی، “ارزیابی تحمل به شوری ارقام تجاری فلفل گلخانه ای در مرحله گیاهچه ای،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 17، no. 4، pp. 893–909، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209467/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button