مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

593
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روش های مختلف تلقیح با باکتری بومی افزاینده رشد بر صفات رویشی و عملکرد برنج (رقم ’ طارم هاشمی‘ ) تحت تأثیر سطوح مختلف کود پتاسیم

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 247

چکیده

 به منظور بررسی اثر باکتری بومی فزآینده رشد Enterobacter sp. بر برخی صفات رویشی و عملکرد شلتوک برنج (رقم ’ طارم هاشمی‘ ) آزمایشی در یکی از مزارع روستای آقاملک شهرستان بابل در سال 1395 انجام شد. آزمایش به صورت کرت های خردشده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل شش سطح کود سولفات پتاسیم (0, 25, 50, 75, 100 و 125 کیلوگرم در هکتار), در کرت اصلی و روش های تلقیح در چهار سطح (عدم تلقیح بذر یا نشاء به عنوان تیمار شاهد, تلقیح بذر در خزانه, تلقیح ریشه نشاء و تلقیح همزمان بذر در خزانه و ریشه نشاء) در کرت فرعی بودند. نتایج نشان داد که روش های مختلف تلقیح موجب افزایش ارتفاع بوته (25/1-54/2 درصد), تعداد پنجه (7/11-5/16 درصد), تعداد برگ در کپه (5/12-2/14 درصد), شاخص سطح برگ (16/7-9/17 درصد) و عملکرد شلتوک (6/14-8/19 درصد) و تسریع وقوع مرحلة گرده افشانی حدود یک روز نسبت به شاهد شدند. در این آزمایش, آثار اصلی بر صفات مورد مطالعه معنا دار و اثر متقابل تیمارها غیرمعنا دار بود. روش تلقیح توأم بذر در خزانه و ریشه نشاء با باکتری بر روش های دیگر برتری داشت. همچنین, با مصرف کود پتاسیم از صفر تا 125 کیلوگرم در هکتار مقدار تمامی صفات اندازه گیری شده به ویژه عملکرد شلتوک (2/18 درصد بیشتر از شاهد) افزایش یافت. در نتیجه, کاربرد باکتری و مصرف کود پتاسیم به طور جداگانه از طریق بهبود صفات رویشی به ویژه تعداد پنجه و تعداد برگ, به افزایش شاخص سطح برگ منجر شد. که از جمله مؤلفه های مهم در جذب نور و تأثیرگذار بر میزان کارایی فتوسنتز است و بدین ترتیب سبب بهبود عملکرد برنج شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهسوارپورلنده، خدیجه، پیردشتی، همت اله، و بخشنده، اسماعیل. (1397). اثر روش های مختلف تلقیح با باکتری بومی افزاینده رشد بر صفات رویشی و عملکرد برنج (رقم ’ طارم هاشمی‘ ) تحت تأثیر سطوح مختلف کود پتاسیم. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 20(1 )، 235-247. SID. https://sid.ir/paper/209517/fa

    Vancouver: کپی

    شهسوارپورلنده خدیجه، پیردشتی همت اله، بخشنده اسماعیل. اثر روش های مختلف تلقیح با باکتری بومی افزاینده رشد بر صفات رویشی و عملکرد برنج (رقم ’ طارم هاشمی‘ ) تحت تأثیر سطوح مختلف کود پتاسیم. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1397؛20(1 ):235-247. Available from: https://sid.ir/paper/209517/fa

    IEEE: کپی

    خدیجه شهسوارپورلنده، همت اله پیردشتی، و اسماعیل بخشنده، “اثر روش های مختلف تلقیح با باکتری بومی افزاینده رشد بر صفات رویشی و عملکرد برنج (رقم ’ طارم هاشمی‘ ) تحت تأثیر سطوح مختلف کود پتاسیم،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 20، no. 1 ، pp. 235–247، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا