مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

976
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی واکنش واریته های مختلف گندم نان به شوری آب آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 به منظور تعیین تحمل به افزایش شوری آب آبیاری شش رقم گندم نان(Triticum aestivum L.) , اثر سه سطح شوری آب آبیاری (چهار,‏ هشت و 12 دسی زیمنس بر متر) بر ارقام پیشتاز,‏ شیراز,‏ مهدوی,‏ مرودشت,‏ کویر و روشن در ایستگاه رودشت اصفهان,‏ در دو سال زراعی 79-1378 و 81-1380 طی آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. کرت های اصلی به سه سطح شوری آب آبیاری (شامل چهار,‏ هشت و 12 دسی زیمنس بر متر) و کرت های فرعی به شش رقم گندم (پیشتاز,‏ شیراز,‏ مهدوی,‏ مرودشت,‏ کویر و روشن) اختصاص یافت. افزایش شوری باعث کاهش عملکرد دانه,‏ تعداد سنبله در مترمربع,‏ تعداد روز تا رسیدگی فیزیولوژیکی,‏ ارتفاع بوته و طول دوره پر شدن دانه گردید. کاهش عملکرد دانه دو رقم روشن و شیراز در تیمار 12 دسی زیمنس بر متر به ترتیب کمترین مقدار و میزان عملکرد دانه آنها به ترتیب با 3987 و 3607 کیلوگرم در هکتار,‏ بیشترین مقدار بود. در این آزمایش,‏ رقم روشن با داشتن بیشترین میانگین حسابی,‏ میانگین هندسی بهره وری و شاخص تحمل به تنش (به ترتیب 4257,‏ 4248 و(1.20  و کمترین مقادیر شاخص تحمل و شاخص حساسیت به تنش (به ترتیب 539 و (0.66,‏ متحمل ترین رقم نسبت به تنش تعیین شد. بر اساس این شاخص ها,‏ مرودشت حساس ترین رقم به افزایش شوری آب آبیاری تشخیص داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    افیونی، داوود، و مرجوی، علیرضا. (1388). بررسی واکنش واریته های مختلف گندم نان به شوری آب آبیاری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 11(2)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/209529/fa

    Vancouver: کپی

    افیونی داوود، مرجوی علیرضا. بررسی واکنش واریته های مختلف گندم نان به شوری آب آبیاری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1388؛11(2):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/209529/fa

    IEEE: کپی

    داوود افیونی، و علیرضا مرجوی، “بررسی واکنش واریته های مختلف گندم نان به شوری آب آبیاری،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 11، no. 2، pp. 1–10، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209529/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button