Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

827
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل شوری کلرید سدیم در ده ژنوتیپ گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 131

چکیده

 عملکرد دانه مهمترین جز قابل توجه در ارزیابی ژنوتیپ های گندم تحت شرایط شور می باشد. به منظور بررسی اثرات تنش شوری بر روی عملکرد و اجزای عملکرد دانه و تعیین آستانه تحمل به شوری تعداد 10 ژنوتیپ گندم نان (رقم الوند و 9 لاین پیشرفته) در یک آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که در سطح 200 میلی مولار کلرید سدیم نسبت به تیمار شاهد, صفات رسیدگی فیزیولوژیک, ماده خشک کل, عملکرد دانه, ارتفاع بوته, تعداد پنجه, تعداد دانه در سنبله, وزن هزار دانه, عملکرد دانه در ساقه اصلی و در پنجه به ترتیب %20, %86, %89, %32, %85, %52, %52, %68 و %97 کاهش یافتند. بیشترین کاهش در بیوماس و عملکرد دانه در تیمار 200 میلی مولار کلرید سدیم مربوط به ژنوتیپ شماره 3 بود. ژنوتیپ شماره 12 با %78 کاهش عملکرد دانه بر سایر ژنوتیپ ها برتری نشان داد. آستانه تحمل شوری در ژنوتیپ مذکور برای ماده خشک کل 10.7 و برای عملکرد دانه 8.2 میلی زیمنس بر سانتی متر شد. رقم الوند توصیه شده در اراضی شور اقلیم سرد, برای ماده خشک و عملکرد دانه دارای آستانه تحمل شوری بترتیب 5 و 6 میلی زیمنس بر سانتی متر بود. ژنوتیپ 12 در سطح 200 میلی مولار کلرید سدیم کمترین شاخص حساسیت به تنش (0.87) و بالاترین شاخص تحمل به تنش (0.27) داشت. چنین استنباط می شود که عامل اصلی کاهش عملکرد دانه در ژنوتیپ های گندم تحت تنش شوری کاهش تعداد پنجه بوده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، سلیمان، خوش خلق سیما، نیراعظم، مجیدی هروان، اسلام، نورمحمدی، قربان، و سعیدی، عباس. (1387). ارزیابی تحمل شوری کلرید سدیم در ده ژنوتیپ گندم نان. دانش کشاورزی، 18(1)، 119-131. SID. https://sid.ir/paper/28659/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی سلیمان، خوش خلق سیما نیراعظم، مجیدی هروان اسلام، نورمحمدی قربان، سعیدی عباس. ارزیابی تحمل شوری کلرید سدیم در ده ژنوتیپ گندم نان. دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(1):119-131. Available from: https://sid.ir/paper/28659/fa

    IEEE: کپی

    سلیمان محمدی، نیراعظم خوش خلق سیما، اسلام مجیدی هروان، قربان نورمحمدی، و عباس سعیدی، “ارزیابی تحمل شوری کلرید سدیم در ده ژنوتیپ گندم نان،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 1، pp. 119–131، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28659/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا