Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,109
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

861
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات کلات آهن و نانوذرات اکسید آهن بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی گیاه یونجه (.Medicago sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 449 | صفحه پایان 458

چکیده

 آهن یک عنصر کم مصرف مغذی و ضروری برای رشد گیاهان است که در متابولیسم گیاهان نقش مهمی را ایفا می کند. به منظور بررسی اثرات کمبود آهن و سطوح مختلف نانوذرات اکسیدآهن (0, 5, 10, 20 و 25 میکرومولار) در مقایسه با کلات آهن بر رشد برگ, رنگیزه های فتوسنتزی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه یونجه رقم همدانی, آزمایشی بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در دانشگاه اراک سال 1394 انجام شد. تیمار آهن بر پارامترهای رشد و رنگیزه های فتوسنتزی اثر مثبت داشت. بیشترین و کمترین مقدار رشد برگ و رنگیزه های فتوسنتزی به ترتیب در سطح 25 و صفر میکرومولار نانوذرات اکسیدآهن به دست آمد. تیمار نانو کود آهن در غلظت های مختلف, حتی غلظت 5 میکرومولار, سبب افزایش معنی دار رشد برگ و مقادیر رنگیزه های فتوسنتزی در مقایسه با کلات آهن شد. بیشترین مقدار آنتی اکسیدان ها و پرولین در غلظت صفر میکرومولار نانوذرات اکسید آهن اندازه گیری شد؛ بنابراین غلظت صفر آهن برای گیاه یونجه تنش محسوب می شود. هیچ اختلاف معنی داری بین سطوح مختلف نانوذرات اکسید آهن و کلات آهن بر اساس مقادیر پرولین و فعالیت آنتی اکسیدان ها وجود نداشت؛ بنابراین نوع مناسب کود آهن برای گیاه یونجه نانو کود آهن است و غلظت 25 میکرومولار نانوذرات اکسید آهن مقدار مطلوب و بهینه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری، مهری، امینی، فریبا، طالبی، سیدمهدی، و شفیعی گواری، معصومه. (1397). اثرات کلات آهن و نانوذرات اکسید آهن بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی گیاه یونجه (.Medicago sativa L). تنش های محیطی در علوم زراعی، 11(2 )، 449-458. SID. https://sid.ir/paper/209958/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری مهری، امینی فریبا، طالبی سیدمهدی، شفیعی گواری معصومه. اثرات کلات آهن و نانوذرات اکسید آهن بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی گیاه یونجه (.Medicago sativa L). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1397؛11(2 ):449-458. Available from: https://sid.ir/paper/209958/fa

    IEEE: کپی

    مهری عسکری، فریبا امینی، سیدمهدی طالبی، و معصومه شفیعی گواری، “اثرات کلات آهن و نانوذرات اکسید آهن بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی گیاه یونجه (.Medicago sativa L)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 11، no. 2 ، pp. 449–458، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209958/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا