مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری و روش های مختلف پرایمینگ بذر بر سبز شدن و خصوصیات گیاهچه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd)

صفحات

 صفحه شروع 381 | صفحه پایان 391

چکیده

 کینوا (Chenopodium quinoa) گیاهی دولپه ای, آلوتتراپلوئید, از خانواده Amaranthace, سه کربنه و هالوفیت اختیاری بوده که جزو شبه غلات دسته بندی می شود. به منظور بررسی اثر تنش شوری بر سبز و استقرار اولیه کینوا آزمایشی بر مبنای طرح کاملا تصادفی با 5 سطح شوری (dS/m صفر, 4, 8, 12 و 16) و چهار تکرار در خاک و کوکوپیت بر روی ژنوتیپ NSRCNQ1 انجام شد. سبز روزانه شمارش و درنهایت وزن خشک و ارتفاع بوته اندازه گیری شد. معادلات دوتکه ای و تابع کاهشی تغییریافته بر داده های درصد سبز برازش شد. به منظور بهبود سبز در شرایط شور آزمایشی با سه تیمار پرایمینگ [آب, جیبرلیک اسید (10ppm) و اسید آسکوربیک (3ppm)] و چهار سطح شوری (dS/m صفر, 4, 8 و 12) در سه تکرار به صورت فاکتوریل بر مبنای طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که واکنش کینوا به شوری در مرحله سبز به بستر کاشت بستگی دارد. پنجاه درصد کاهش سبز در خاک و کوکوپیت به ترتیب در شوری6.35 dS/m و 15.04 مشاهده شد و آستانه کاهش در کوکوپیت و خاک به ترتیب 9.52 dS/m و 0.03 بود. سرعت و درصد سبز بذور تحت تنش شوری در کوکوپیت تا شوری 12 dS/m اختلافی با شاهد نداشت و در شوری بالای 4 dS/m سبز با تاخیر آغازشده و دیرتر به حداکثر رسید. ارتفاع گیاهچه در خاک و کوکوپیت در شوری 12 dS/m به ترتیب 91 و 30 درصد کاهش یافت. به طورکلی پرایمینگ موجب بهبود سبز کینوا در شرایط خاک شور نشد گرچه هیدرو پرایم تا حدی موجب بهبود سبز شد (8 درصد). بذور این گیاه قادر است بعد از رفع تنش شوری و دریافت آب با شوری مناسب شروع به سبز نماید. کینوا بعد از مرحله گیاهچه ای به تنش شوری تحمل بالایی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، معصومه، سلطانی، ولی، و دهقانی، فرهاد. (1397). تاثیر تنش شوری و روش های مختلف پرایمینگ بذر بر سبز شدن و خصوصیات گیاهچه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd). تنش های محیطی در علوم زراعی، 11(2 )، 381-391. SID. https://sid.ir/paper/209964/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی معصومه، سلطانی ولی، دهقانی فرهاد. تاثیر تنش شوری و روش های مختلف پرایمینگ بذر بر سبز شدن و خصوصیات گیاهچه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1397؛11(2 ):381-391. Available from: https://sid.ir/paper/209964/fa

    IEEE: کپی

    معصومه صالحی، ولی سلطانی، و فرهاد دهقانی، “تاثیر تنش شوری و روش های مختلف پرایمینگ بذر بر سبز شدن و خصوصیات گیاهچه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 11، no. 2 ، pp. 381–391، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button