مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی گیاه کینوا (Chenopodium quinoa Willd. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 27

چکیده

 به منظور بررسی اثر رژیم های مختلف آبیاری و سطوح مختلف شوری بر برخی شاخص های فیزیولوژیک گیاه دارویی کینوا رقم Sajama در سال 1395 در گلخانه تحقیقاتی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل سه سطح آبیاری (100, 75 و 50 درصد نیاز آبی محاسبه شده با استفاده از تشت تبخیر کلاس A) و پنج سطح شوری (5/0, 3/4, 8, 8/11 و 16 دسی زیمنس بر متر) بودند. نتایج حاصل نشان داد که اثر کم آبیاری بر شاخص سطح برگ, شاخص سبزینگی و محتوای نسبی آب برگ (01/0>P) و بر طول برگ و عرض برگ (05/0>P) معنی دار شد. اثر شوری بر شاخص سطح برگ, شاخص سبزینگی, طول برگ, عرض برگ, محتوای نسبی آب برگ و وزن مخصوص برگ (01/0>P) و بر طول دمبرگ (05/0>P) معنی دار شد, همچنین اثر متقابل کم آبیاری و تنش شوری بر شاخص سبزینگی و محتوای نسبی آب برگ (01/0>P) و عرض برگ (05/0>P) معنی دار شد. نتایج نشان داد که گیاه کینوا به کم آبیاری مقاوم است, به طوری که کاهش میزان آب آبیاری از 100 به 50 درصد تبخیر از تشت, شاخص سطح برگ و محتوای نسبی آب برگ را به میزان 6/24 و 3/7 درصد کاهش داد. همچنین نتایج حاکی از آن است که گیاه کینوا مقاوم به شوری آب آبیاری بوده, به طوری که افزایش اختلاط آب دریا به میزان 30 درصد با تیمار شاهد اختلاف معنی داری در تمامی صفات نداشت. از طرفی می توان نتیجه گرفت که با اعمال مدیریت مناسب در مزرعه, استقرار این گیاه را درشرایط وجود آب و خاک شور تضمین نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفان، حسین، جمالی، صابر، و سجادی، فراست. (1397). بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی گیاه کینوا (Chenopodium quinoa Willd. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 22(2 )، 15-27. SID. https://sid.ir/paper/362203/fa

    Vancouver: کپی

    شریفان حسین، جمالی صابر، سجادی فراست. بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی گیاه کینوا (Chenopodium quinoa Willd. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1397؛22(2 ):15-27. Available from: https://sid.ir/paper/362203/fa

    IEEE: کپی

    حسین شریفان، صابر جمالی، و فراست سجادی، “بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی گیاه کینوا (Chenopodium quinoa Willd. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 22، no. 2 ، pp. 15–27، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/362203/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button