Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,508
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,575
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات دمای محیط ریشه، اندازه پیاز و جیبرلین بر اندام های زیرزمینی زعفران زراعی (.Crocus sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 18

چکیده

 در این تحقیق, اثر دمای محیط ریشه, اندازه پیاز و جیبرلین بر اندامهای زیرزمینی زعفران. با استفاده ازطرح اسپلیت پلات فاکتوریل در شرایط اتاقک رشد مورد مطالعه قرار گرفت. دمای محیط ریشه بعنوان فاکتور اصلی, در سه سطح (20 و 15 و 10 درجه سانتی گراد), ترکیب فاکتوریل از انداز ه پیاز در دو سطح (بزرگ و کوچک) و آغشته کردن پیازها با جیبرلین در دو سطح (غلظتهای صفر یا 500 ppm) به عنوان فاکتورهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که پیازهای بزرگ تیمار شده با جیبرلین که در دماهای 15 یا 20 درجه سانتی گراد رشد کرده بودند, تعداد ریشه و وزن تر وخشک ریشه آنها بیشتر از سایر پیازها بود. پیازهای درشتی که در دمای 10 درجه سانتی گراد قرار داشتند, حداکثر تعداد جوانه فعال و پیازهای دختری را تولید کردند. کمترین تعداد جوانه های فعال در روی پیازهای مادری تیمار شده با جیبرلین به غلظت ppm 500 مشاهده شد. بیشترین وزن خشک تولید شده متعلق به پیازهای دختری حاصل از پیازهای درشتی بود که با جیبرلین آغشته شده و در 10 درجه سانتی گراد رشد کرده بودند. بنابراین دماهای 15 و20 درجه سانتی گراد در مراحل اولیه رشد و دمای 10 درجه سانتی گراد در مرحله پایانی رشد, می توانند وزن وتعداد پیازهای دختری را در گیاه زعفران افزایش دهند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرشکاری، حسین، سروش زاده، علی، مدرس ثانوی، سیدعلی محمد، و جلالی جواران، مختار. (1385). بررسی اثرات دمای محیط ریشه, اندازه‌ پیاز و جیبرلین بر اندام های زیرزمینی زعفران زراعی (.Crocus sativus L) . زیست شناسی ایران، 19(1)، 5-18. SID. https://sid.ir/paper/21128/fa

    Vancouver: کپی

    امیرشکاری حسین، سروش زاده علی، مدرس ثانوی سیدعلی محمد، جلالی جواران مختار. بررسی اثرات دمای محیط ریشه, اندازه‌ پیاز و جیبرلین بر اندام های زیرزمینی زعفران زراعی (.Crocus sativus L) . زیست شناسی ایران[Internet]. 1385؛19(1):5-18. Available from: https://sid.ir/paper/21128/fa

    IEEE: کپی

    حسین امیرشکاری، علی سروش زاده، سیدعلی محمد مدرس ثانوی، و مختار جلالی جواران، “بررسی اثرات دمای محیط ریشه, اندازه‌ پیاز و جیبرلین بر اندام های زیرزمینی زعفران زراعی (.Crocus sativus L) ،” زیست شناسی ایران، vol. 19، no. 1، pp. 5–18، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21128/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا