مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

486
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خمیر کاغذ کرافت تهیه شده از سرشاخه های چنار در منطقه جلگه آستارا

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 30

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف بررسی خصوصیات مکانیکی و فیزیکی کاغذهای تولید شده از سرشاخه های درخت چنار به عنوان یک منبع سلولزی انجام شده است. در این مطالعه از سرشاخه های درخت چنار منطقه جلگه آستارا و همچنین از فرآیند پخت کرافت استفاده شد. برای انجام فرآیند پخت از ماده شیمیایی سود سوزآور در سطح متغیر 10, 14, 16, 18 و 20 درصد بر مبنای وزن خشک خرده چوب های درخت چنار استفاده شد. همچنین زمان پخت نیز در سه سطح زمانی60, 80 و 100 دقیقه در نظر گرفته شد. درجه حرارت پخت و میزان سولفیدیته در همه حالت های پخت در یک سطح ثابت به ترتیب 165 درجه سانتی گراد و 25 درصد بود و نسبت مایع پخت به خرده چوب درخت چنار نیز بر مبنای استاندارد دایجستر آزمایشگاهی 8 به 1 بود. همچنین برای تهیه کاغذ دست ساز, خمیرها تا رسیدن به درجه روانی حدود 25± 350 میلی لیتر پالایش شدند. از خمیر کاغذ های پالایش شده کاغذ دست ساز 60 گرمی تهیه و خواص مقاومتی و مکانیکی آنها اندازه-گیری شد. تجزیه و تحلیل آماری ویژگی های کاغذ دست ساز بر اساس آزمون فاکتوریل طرح کاملا تصادفی و ویژگی های مقاومتی کاغذ دست ساز از جدول تجزیه واریانس یک طرفه و برای گروه بندی میانگین ها از آزمون دانکن استفاده شد. خصوصیات مقاومتی خمیر کرافت تهیه شده شامل شاخص ترکیدن, شاخص کششی, شاخص تاخوردگی, شاخص پارگی و درجه روشنی به ترتیب برابر (kPam2/g) 5/55, (N. m/g) 10082, (n) 55, (mNm2/g) 6/53 و (%) 53/32 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرج پوررودسری، آرش، و سهراب نژاد، شیما. (1395). بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خمیر کاغذ کرافت تهیه شده از سرشاخه های چنار در منطقه جلگه آستارا. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده، 7(3 (پیاپی 25) )، 15-30. SID. https://sid.ir/paper/212316/fa

    Vancouver: کپی

    فرج پوررودسری آرش، سهراب نژاد شیما. بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خمیر کاغذ کرافت تهیه شده از سرشاخه های چنار در منطقه جلگه آستارا. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده[Internet]. 1395؛7(3 (پیاپی 25) ):15-30. Available from: https://sid.ir/paper/212316/fa

    IEEE: کپی

    آرش فرج پوررودسری، و شیما سهراب نژاد، “بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خمیر کاغذ کرافت تهیه شده از سرشاخه های چنار در منطقه جلگه آستارا،” تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده، vol. 7، no. 3 (پیاپی 25) ، pp. 15–30، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/212316/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا