مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,989
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارجحیت غذایی و میزان رشد ماهی آمور (.Ctenopharyngodon idella Val) تغذیه شده با 6 گیاه آبزی

صفحات

 صفحه شروع 86 | صفحه پایان 99

چکیده

ماهی آمور علاوه بر اینکه منبع مناسبی برای تولید گوشت سفید محسوب می شود, عامل مهمی در کنترل بیولوژیکی برخی از گیاهان آبزی به شمار می رود. هدف از این تحقیق بررسی رفتار و ارجحیت غذایی ماهی علف خوار (آمور سفید) روی 6 گیاه آبزی است. گیاهان آزمایشی شامل 3 گیاه آبزی غوطه ور گوشاب برگ مجعد, میریوفیلوم و سراتوفیلوم, 2 گیاه شناور عدسک آبی و آزولا و یک جلبک سبز رشته ای (اسپیروژیرا) می باشند. آزمایش در حوضچه های بتنی مرکز تکثیر و پرورش ماهیان گرم آبی شهید انصاری رشت در سال 1390 انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 6 گیاه آزمایشی فوق همراه با تیمار کاشت مخلوط آن ها با 3 تکرار در نظر گرفته شد. بر همین اساس 7 حوضچه بتنی به وسیله تورهای پلاستیکی با چشمه ریز به سه قسمت مساوی تقسیم شدند و 21 محیط آزمایشی ایجاد گردید. کاشت گیاهان غوطه ور درون گلدان های پلاستیکی متوسط انجام, و تعداد 7 گلدان در هر محیط آزمایشی قرار گرفت. معرفی گیاهان شناور آزولا, عدسک آبی و اسپیروژیرا در هر محیط آزمایشی در حدود 3.3 کیلوگرم وزن تر انجام گرفت. 4 هفته بعد از کاشت و معرفی گیاهان, تعداد 12 قطعه بچه ماهی آمور با متوسط وزن 5±20 گرم در هر حوضچه بتنی رها گردیدند (در هر محیط آزمایشی 4 بچه ماهی). تغییر وزن ماهیان به صورت ماهیانه اندازه گیری گردید. نتایج این آزمایش نشان داد که ماهیان رهاسازی شده در حوضچه های حاوی عدسک آبی, میریوفیلوم و اسپیروژیرا دارای افزایش وزن معنی داری نسبت به سایر تیمارها بودند. میانگین وزن ماهیان 5 ماه بعد از رهاسازی در تیمارهای عدسک آبی, میریوفیلوم, اسپیروژیرا, سراتوفیلوم, گوشاب برگ مجعد, آزولا و کاشت مخلوط به ترتیب 380, 365, 350, 280, 278, 265 و 295 گرم به دست آمد. حداکثر مقدار پروتئین به ترتیب در بافت ماهیان تغذیه شده با گیاهان میریوفیلوم (16.02 درصد), اسپیروژیرا (15.88 درصد) و عدسک آبی (15.68 درصد) مشاهده گردید. همچنین حداکثر مقدار چربی به ترتیب در بافت ماهیان تغذیه شده با گیاهان میریوفیلوم (7.21 درصد), اسپیروژیرا (7.15 درصد) و عدسک آبی (7.08 درصد) مشاهده گردید. وزن کپور ماهیان علفخواری که با میریوفیلوم, اسپیروژیرا و عدسک آبی تغذیه نموده اند بیش از سایر گیاهان بود. این امر می تواند به دلیل بافت نرم آنها باشد که بیشترین سهم از جیره غذایی را در مقایسه با سایر انواع به خود اختصاص می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، اکرم السادات، فیلی زاده، یوسف، و نظامی، شعبانعلی. (1390). بررسی ارجحیت غذایی و میزان رشد ماهی آمور (.Ctenopharyngodon idella Val) تغذیه شده با 6 گیاه آبزی. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده، 2(2 (پیاپی 4))، 86-99. SID. https://sid.ir/paper/212370/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی اکرم السادات، فیلی زاده یوسف، نظامی شعبانعلی. بررسی ارجحیت غذایی و میزان رشد ماهی آمور (.Ctenopharyngodon idella Val) تغذیه شده با 6 گیاه آبزی. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده[Internet]. 1390؛2(2 (پیاپی 4)):86-99. Available from: https://sid.ir/paper/212370/fa

    IEEE: کپی

    اکرم السادات حسینی، یوسف فیلی زاده، و شعبانعلی نظامی، “بررسی ارجحیت غذایی و میزان رشد ماهی آمور (.Ctenopharyngodon idella Val) تغذیه شده با 6 گیاه آبزی،” تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده، vol. 2، no. 2 (پیاپی 4)، pp. 86–99، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/212370/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button