مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

793
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مهم دانه در ده رقم کنجد (.Sesamum indicum L)

صفحات

 صفحه شروع 327 | صفحه پایان 333

چکیده

 کنجد بعلت محتوای زیاد وکیفیت عالی روغن بعنوان یک منبع تغذیه ای مهم انسانی مطرح بوده و هدف از مطالعه حاضر معرفی ارقام مناسب از نظر میزان وطعم روغن و ترکیبات شیمیایی دیگر آن می باشد. در تحقیق حاضر, ده رقم کنجد بررسی شده شامل: اولتان, زودرس, یکتا, هندی, ورامین, چینی, کرج1, محلی مغان, نازک تک شاخه, نازک چندشاخه می باشد. بمنظور اطمینان از تازه بودن دانه های مورد آزمایش, درصد جوانه زنی آنها تعیین و نتیجه درمحدوه 100- 84 درصد بدست آمد. میانگین وزن هزار دانه در ده رقم کنجد 2.79 گرم بود. میزان روغن دانه برمبنای وزن خشک به روش سوکسله اندازه گیری شد و میانگین کل برابر با 51.16 درصد بدست آمد. نتایج حاصل از آنالیز واریانس نشان می دهد که بین میزان روغن ارقام اختلاف معنی داری در سطح احتمال 0.01 وجود دارد. همچنین میانگین ترکیب پنج اسیدچرب مهم شامل پالمیتیک, استئاریک, اولئیک, لینولئیک و لینولنیک بترتیب بمیزان 8.99, 5.98, 44.48, 39.69 و 0.87 درصد توسط گاز کروماتوگرافی شناسایی و اندازه گیری شد. پروتئین کل به روش کجلدال اندازه گیری و میانگین ارقام برمبنای وزن خشک 24.02 درصد بدست آمد, که بین میزان پروتئین آنها اختلاف معنی داری در سطح احتمال 0.01 وجود دارد. در بررسی روابط همبستگی بین صفات مورد مطالعه ارتباط منفی و معنی داری (r = - 0.655**) بین میزان پروتئین و روغن دانه حاصل شد. در این مطالعه علاوه برمعرفی ارقام از نظر میزان روغن و سایر ترکیبات, مشخص شد که ارتباطی بین رنگ دانه با میزان روغن و درصد اسیدلینولنیک وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دینی ترکمانی، محمدرضا، و کاراپتیان، ژیرایر. (1386). بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مهم دانه در ده رقم کنجد (.Sesamum indicum L). زیست شناسی ایران، 20(4)، 327-333. SID. https://sid.ir/paper/21284/fa

    Vancouver: کپی

    دینی ترکمانی محمدرضا، کاراپتیان ژیرایر. بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مهم دانه در ده رقم کنجد (.Sesamum indicum L). زیست شناسی ایران[Internet]. 1386؛20(4):327-333. Available from: https://sid.ir/paper/21284/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا دینی ترکمانی، و ژیرایر کاراپتیان، “بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مهم دانه در ده رقم کنجد (.Sesamum indicum L)،” زیست شناسی ایران، vol. 20، no. 4، pp. 327–333، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21284/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button