مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر زمینه ژنتیکی در مکان یابی نواحی ژنومی کنترل کننده صفات مرتبط با کیفیت پخت در برنج

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 84

چکیده

 به منظور مکان یابی QTLهای مرتبط با کیفیت پخت برنج و همچنین مطالعه اثر زمینه ژنتیکی در مکان یابی QTL, دو جمعیت گیاهی شامل 63 لاین BC2F5 حاصل از تلاقی IR64 به عنوان والد تکراری و طارم مولائی به عنوان والد دهنده (جمعیتRF54 ) و 62 لاین BC2F5 که از تلاقی واریته های Teqing به عنوان والد تکراری و طارم مولائی بعنوان والد دهنده بدست آمده بودند (جمعیت RF56), در موسسه بین المللی تحقیقات برنج مورد مطالعه قرار گرفتند. صفات مقدار آمیلوز, قوام ژل و درجه حرارت ژلاتینه برای ارزیابی کیفیت پخت مورد استفاده قرار گرفتند. برای شناسایی چندشکلی های بالقوه پیوسته با مکان های ژنی کنترل کننده صفات مورد مطالعه در والدین 235 نشانگر ریزه ماهواره روی 12 گروه لینکاژی استفاده شد. در نهایت 114 نشانگر چندشکلی واضح و قابل امتیازبندی نشان دادند و برای بررسی ژنوتیپی جمعیت های در حال تفرق مورد استفاده قرار گرفتند. طول نقشه کروموزمی در دو جمعیت RF54 و RF56 به ترتیب برابر 1692.6 و 1747.3 سانتی مورگان بود. متوسط فاصله بین دو نشانگر مجاور در دو جمعیت به ترتیب برابر 16.3 و 15.3 سانتی مورگان بوده است. در جمعیت RF54 برای همه صفات تفکیک متجاوز مثبت و یا منفی مشاهده گردید ولی در جمعیت RF56 فقط برای مقدار آمیلوز تفرق فرارونده مشاهده شد. برای صفات مقدار آمیلوز, قوام ژل و درجه حرارت ژلاتینه در جمعیت RF54 به ترتیب 1, 3 و 13 مکان ژنی و در جمعیت RF56 به ترتیب 1, 15 و 10 مکان ژنی شناسایی شدند. نتایج این تحقیق نشان می دهند که زمینه ژنتیکی در تظاهر QTLهای مربوط به کیفیت پخت برنج تاثیر دارد و در اصلاح صفات فوق از طریق گزینش به کمک نشانگر بایستی به این موضوع توجه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    انگجی، سیدعبدالحمید، فتوکیان، محمدحسین، ناجی، امیرمحمد، و احمدی، جعفر. (1391). اثر زمینه ژنتیکی در مکان یابی نواحی ژنومی کنترل کننده صفات مرتبط با کیفیت پخت در برنج. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 25(1 (پیاپی 94))، 75-84. SID. https://sid.ir/paper/214914/fa

    Vancouver: کپی

    انگجی سیدعبدالحمید، فتوکیان محمدحسین، ناجی امیرمحمد، احمدی جعفر. اثر زمینه ژنتیکی در مکان یابی نواحی ژنومی کنترل کننده صفات مرتبط با کیفیت پخت در برنج. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1391؛25(1 (پیاپی 94)):75-84. Available from: https://sid.ir/paper/214914/fa

    IEEE: کپی

    سیدعبدالحمید انگجی، محمدحسین فتوکیان، امیرمحمد ناجی، و جعفر احمدی، “اثر زمینه ژنتیکی در مکان یابی نواحی ژنومی کنترل کننده صفات مرتبط با کیفیت پخت در برنج،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 1 (پیاپی 94)، pp. 75–84، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214914/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button