Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

893
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مکان یابی ژن های کمی کنترل کننده کیفیت پخت و خوراک برنج در یک جمعیت لاین نوترکیب خویش آمیخته

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 72

چکیده

 مکان یابی ژن های کمی (QTL) برای 10 صفت مربوط به کیفیت پخت و خوراک برنج با استفاده از 144 لاین نوترکیب خویش آمیخته حاصل از تلاقی دو رقم هاشمی/نعمت توسط نشانگر ریزماهواره انجام شد. صفات مورد بررسی در این تحقیق شامل میزان آمیلوز, درجه حرارت ژلاتینی شدن و هشت خصوصیت چسبندگی نشاسته دانه برنج بود. در مجموع تعداد 23 عدد QTLs برای 10 صفت مورد بررسی از حداقل یک QTL تا حداکثر 4 QTL برای هر صفت شناسایی شد. برای هر صفت حداقل یک QTL روی کروموزم 6 شناسایی شد. چندین کلاستر ژنی که هر کدام از این کلاسترها چند صفت را کنترل می کنند نیز شناسایی شد. خصوصا یک کلاستر ژنی در نزدیکی جایگاه ژن آلکالین روی کروموزم 6 که شامل چهار QTL (qGT6, qFV6b, AcSV6 و QSBV) بود که به ترتیب صفات درجه حرارت ژلاتینی شدن, چسبندگی نهایی, قوام و پسروی چسبندگی را کنترل می کنند. اغلب این QTLها بزرگ اثر بودند. یک کلاستر ژنی مهم دیگر در مکان ژنی واکسی روی کروموزوم 6 قرار داشت و شامل QTL 3 (qAC6, qMV6a و qBDV6) که به ترتیب صفات میزان آمیلوز, حداقل چسبندگی و فروریختگی چسبندگی را کنترل می کنند, که این  QTLها نیز بزرگ اثر بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که برخی از صفات مربوط به کیفیت پخت و خوراک برنج توسط دو ناحیه ژن واکسی و آلکالین روی کروموزم 6 کنترل می شود. همچنین QTL های کوچک اثر جدیدی روی سایر کروموزوم ها برای صفات مورد بررسی شناسایی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبادی، علی اکبر، فرشادفر، عزت اله، و ربیعی، بابک. (1391). مکان یابی ژن های کمی کنترل کننده کیفیت پخت و خوراک برنج در یک جمعیت لاین نوترکیب خویش آمیخته. زیست فناوری گیاهان زراعی، 2(3)، 59-72. SID. https://sid.ir/paper/226807/fa

    Vancouver: کپی

    عبادی علی اکبر، فرشادفر عزت اله، ربیعی بابک. مکان یابی ژن های کمی کنترل کننده کیفیت پخت و خوراک برنج در یک جمعیت لاین نوترکیب خویش آمیخته. زیست فناوری گیاهان زراعی[Internet]. 1391؛2(3):59-72. Available from: https://sid.ir/paper/226807/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر عبادی، عزت اله فرشادفر، و بابک ربیعی، “مکان یابی ژن های کمی کنترل کننده کیفیت پخت و خوراک برنج در یک جمعیت لاین نوترکیب خویش آمیخته،” زیست فناوری گیاهان زراعی، vol. 2، no. 3، pp. 59–72، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226807/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا