مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,123
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

718
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اندازه و سطوح مختلف کلینوپتیلولیت در جیره بر فعالیت آنزیم های گوارشی، خصوصیات استخوان درشت نی و لاشه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 111

چکیده

 به منظور تعیین اثرات اندازه ها و سطوح مختلف کلینوپتیلولیت بر فعالیت آنزیم های گوارشی, خصوصیات استخوان درشت نی و لاشه جوجه های گوشتی, آزمایشی با 448 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. کلینوپتیلولیت در دو سطح (1.5 و 3 درصد) و سه اندازه فیزیکی (کوچکتر از 250 میکرومتر, 0.4 تا 0.8 میلی متر و 1 تا 2 میلی متر) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از کلینوپتیلولیت منجر به بهبود شاخص های رشد جوجه های گوشتی می شود. جوجه های گوشتی تغذیه شده با 1.5 درصد کلینوپتیلولیت با اندازه فیزیکی 0.4 تا 0.8 میلی متر, افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل غذایی کمتری در دوره های رشد (22 تا 42 روزگی) و کل دوره پرورش (7 تا 42 روزگی) در مقایسه با گروه شاهد داشتند (P<0.01). استفاده از کلینوپتیلولیت در اندازه فیزیکی 0.4 تا 0.8 میلی متر و سطح 1.5 درصد سبب بهبود معنی دار نسبت راندمان پروتئین در مقایسه با شاهد شد (P<0.01). جوجه های گوشتی تغذیه شده با کلینوپتیلولیت (1.5 درصد با اندازه فیزیکی 0.4 تا 0.8 میلی متر) بالاترین سطح فعالیت آنزیم های گوارشی لیپاز, تریپسین و کیموتریپسین و گروه شاهد کمترین سطح فعالیت آنزیم های گوارشی را نشان دادند (P<0.01). کمترین درصد خاکستر درشت نی در سن 42 روزگی در گروه شاهد و بیشترین درصد خاکستر در تیمار دارای 1.5 درصد کلینوپتیلولیت با اندازه فیزیکی 0.4تا 0.8 میلی متر مشاهده شد (P<0.05). جوجه های گوشتی تغذیه شده با کلینوپتیلولیت ( 1.5درصد با اندازه فیزیکی 0.4 تا 0.8 میلی متر) درصد لاشه قابل طبخ, سینه و سنگدان بیشتری در سن 42 روزگی در مقایسه با شاهد داشتند. اثر تیمارهای مختلف بر درصد کبد, ران ها و چربی محوطه بطنی جوجه های گوشتی در سن 42 روزگی معنی دار نبود (P>0.05). با توجه به نتایج این آزمایش می توان گفت که استفاده از کلینوپتیلولیت اثرات مطلوبی بر شاخص های رشد جوجه های گوشتی دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پری زادیان کاوان، بهمن، شمس شرق، محمود، حسنی، سعید، و مصطفی لو، یوسف. (1392). تاثیر اندازه و سطوح مختلف کلینوپتیلولیت در جیره بر فعالیت آنزیم های گوارشی, خصوصیات استخوان درشت نی و لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(101)، 101-111. SID. https://sid.ir/paper/215043/fa

    Vancouver: کپی

    پری زادیان کاوان بهمن، شمس شرق محمود، حسنی سعید، مصطفی لو یوسف. تاثیر اندازه و سطوح مختلف کلینوپتیلولیت در جیره بر فعالیت آنزیم های گوارشی, خصوصیات استخوان درشت نی و لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1392؛-(101):101-111. Available from: https://sid.ir/paper/215043/fa

    IEEE: کپی

    بهمن پری زادیان کاوان، محمود شمس شرق، سعید حسنی، و یوسف مصطفی لو، “تاثیر اندازه و سطوح مختلف کلینوپتیلولیت در جیره بر فعالیت آنزیم های گوارشی, خصوصیات استخوان درشت نی و لاشه جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 101، pp. 101–111، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215043/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button