مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دوره زمانی مصرف روغن ماهی در جیره غذایی بر پروفیل اسیدهای چرب لاشه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 51

چکیده

 به منظور تعیین مناسب ترین مدت زمان افزودن روغن ماهی به جیره جوجه های گوشتی جهت افزایش غلظت اسیدهای چرب امگا-3 لاشه, پژوهش حاضر انجام شد. در یک طرح کاملا تصادفی, تعداد 600 قطعه جوجه یکروزه سویه راس 308 به شش گروه آزمایشی با چهار تکرار اختصاص داده شد. جوجه ها در گروه شاهد جیره بدون روغن ماهی و حاوی 5 درصد روغن ذرت طی دوره پرورش (49 روز) دریافت کردند و در سایر گروه های آزمایشی روغن ماهی به ترتیب از 2, 3, 4, 5 و 6 هفتگی دوره پرورش جایگزین روغن ذرت شد. در آخر دوره پرورش الگوی اسیدهای چرب کل لاشه جوجه ها مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش مدت زمان مصرف روغن ماهی غلظت اسیدهای چرب لینولئیک و آراشیدونیک کاهش یافت (p<0.05). هر چند با افزایش مدت زمان مصرف روغن ماهی غلظت اسیدهای چرب امگا-3 افزایش یافت, ولیکن به دلیل کاهش زیاد غلظت اسیدهای چرب امگا-6, غلظت اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه به طور خطی کاهش یافت (p<0.05). این موضوع سبب کاهش معنی دار نسبت اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع و کاهش معنی دار نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 شد (p<0.01). غلظت هر یک از اسیدهای چرب امگا-3 (اسید لینولنیک, اسید ایکوزا پنتانوئیک, اسید دکوزا هگزانوئیک و اسید دکوزاپنتانوئیک) و مجموع آنها با مصرف سه هفته روغن ماهی نسبت به دو هفته افزایش پیدا کرد و تغذیه جیره حاوی روغن ماهی بیش از سه هفته اثر معنی دار بر غلظت اسیدهای چرب مذکور نداشت. نتایج این پژوهش نشان داد که مصرف روغن ماهی به مدت دو هفته جهت افزایش اسیدهای چرب امگا-3 در لاشه جوجه های گوشتی کافی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، علی اصغر، ایروانی، حسین، کریمی ترشیزی، محمدامیر، و چمنی، محمد. (1392). اثر دوره زمانی مصرف روغن ماهی در جیره غذایی بر پروفیل اسیدهای چرب لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(101)، 46-51. SID. https://sid.ir/paper/215045/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی علی اصغر، ایروانی حسین، کریمی ترشیزی محمدامیر، چمنی محمد. اثر دوره زمانی مصرف روغن ماهی در جیره غذایی بر پروفیل اسیدهای چرب لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1392؛-(101):46-51. Available from: https://sid.ir/paper/215045/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر صادقی، حسین ایروانی، محمدامیر کریمی ترشیزی، و محمد چمنی، “اثر دوره زمانی مصرف روغن ماهی در جیره غذایی بر پروفیل اسیدهای چرب لاشه جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 101، pp. 46–51، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215045/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button