مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اثرات فیبر خوراکی بر عملکرد و مورفولوژیکی روده باریک جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 60

چکیده

 به منظور مقایسه تاثیر افزودن منبع فیبر خوراکی فرآوری شده (Vitacel R200) و فرآوری نشده (پوسته ذرت) هر کدام در سطوح صفر, 3 ,4 و 5 گرم در کیلوگرم و بررسی تاثیر آن ها بر مورفولوژی روده کوچک و عملکرد از تعداد 560 قطعه جوجه نر گوشتی سویه راس (308) در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. عملکرد در طی 42 روز دوره آزمایش به صورت هفتگی و ویژگی های مورفومتری مخاط روده کوچک در پایان آزمایش مورد بررسی قرار گرفت. در قسمت های مختلف روده بیشترین ارتفاع پرز, نسبت طول پرز به عمق کریپت و تعداد سلول های گابلت در گروه مصرف کننده 5 گرم در کیلوگرم فیبر خوراکی فرآوری شده و کمترین آن ها در گروه مصرف کننده 5 گرم در کیلوگرم پوسته ذرت مشاهده شد. گروه های مصرف کننده 5 گرم در کیلوگرم پوسته ذرت و فیبر فرآوری شده به ترتیب بیشترین و کمترین میزان عمق کریپت را در قسمت های مختلف روده نشان دادند. بیشترین افزایش وزن روزانه, کمترین خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در گروه مصرف کننده 5 گرم در کیلوگرم فیبر فرآوری شده مشاهده شد. گروه مصرف کننده 5 گرم در کیلوگرم پوسته ذرت بیشترین خوراک مصرفی و بالاترین ضریب تبدیل غذایی را نشان داد. بین سطوح مختلف فیبر تجاری با تعداد سلول های گابلت, ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در بخش های مختلف روده و افزایش وزن روزانه رابطه خطی افزایشی و با ضریب تبدیل غذایی رابطه خطی کاهشی وجود داشت. در این تحقیق مشاهده شد که اثرات فیبر نامحلول فرآوری شده در مورد مورفولوژی روده کوچک و عملکرد کاملا متفاوت با فیبر پوسته ذرت است و تاثیر مثبت ناشی از افزودن فیبر فرآوری شده بر عملکرد را می توان به اثر مطلوب این افزودنی در بهبود مورفولوژی روده کوچک نسبت داد. بهترین نتایج با استفاده از سطح 5 گرم در کیلوگرم فیبر فرآوری شده بدست آمد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، مهدی، کریمی ترشیزی، محمدامیر، و روزبهان، یوسف. (1390). تعیین اثرات فیبر خوراکی بر عملکرد و مورفولوژیکی روده باریک جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 24(1 (پیاپی 90))، 52-60. SID. https://sid.ir/paper/215068/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی مهدی، کریمی ترشیزی محمدامیر، روزبهان یوسف. تعیین اثرات فیبر خوراکی بر عملکرد و مورفولوژیکی روده باریک جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(1 (پیاپی 90)):52-60. Available from: https://sid.ir/paper/215068/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رضایی، محمدامیر کریمی ترشیزی، و یوسف روزبهان، “تعیین اثرات فیبر خوراکی بر عملکرد و مورفولوژیکی روده باریک جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 1 (پیاپی 90)، pp. 52–60، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215068/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button