مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,166
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله خشک گوجه فرنگی در جیره غذایی بر خصوصیات هیستومورفومتریک روده باریک جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 71

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف تفاله خشک گوجه فرنگی بر خصوصیات هیستومورفومتریک روده باریک جوجه های گوشتی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار, شش تکرار و 5 مشاهده در هر تکرار بر روی 150 قطعه جوجه گوشتی نر سویه لوهمن انجام شد. 5 تیمار این آزمایش به ترتیب, شامل استفاده از سطوح صفر, 5, 10, 15 و 20 درصدی از تفاله خشک گوجه فرنگی در جیره های آزمایشی بود. طول دوره آزمایش 8 هفته شامل مراحل آغازین (1 تا 21 روزگی), رشد (22 تا 42 روزگی) و پایانی (43 تا 56 روزگی) بود. در سن 56 روزگی سه پرنده از هر تیمار به صورت تصادفی جداسازی و کشتار شده, از هر یک از قسمت های دئودنوم, ژژونوم و ایلئوم روده باریک هر قطعه جوجه, 3 نمونه (3×3) با ثبت مشخصات آن تهیه و پس از مراحل پاساژ (الف- آبگیری ب- شفاف نمودن ج- آغشته نمودن بافت ها با پارافین) جهت قالب گیری آماده گردیدند. اندازه طول و ضخامت پرزها, ضخامت لایه های عضلانی, مخاطی و زیرمخاطی در نمونه ها اندازه گیری گردید. نتایج مطالعه خصوصیات هیستومورفومتریک روده جوجه ها نشان داد پرندگانی که از سطوح بالای تفاله گوجه فرنگی تغذیه شده بودند, در قسمت دوازدهه آنها از طول پرزها و ضخامت لایه های مخاطی و زیر مخاط به طور بسیار معنی داری (P£0.01) کاسته شد. ضخامت پرزها در قسمت ایلئوم این پرندگان به طور معنی دار افزایش نشان داد (P£0.05). بر اساس نتایج این تحقیق می توان بیان نمود که استفاده از سطوح بالاتر تفاله گوجه فرنگی (میزان فیبر خام جیره غذایی بیشتر از 6 درصد) می تواند بر خصوصیات هیستومورفومتریک روده جوجه های گوشتی تاثیر منفی بگذارد. این اثر می تواند موجب کاهش سطح جذب مواد مغذی شده و در نتیجه باعث کاهش عملکرد تولید شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فجری، مهدی، پیرمحمدی، رسول، و حسن زاده، شاپور. (1390). بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله خشک گوجه فرنگی در جیره غذایی بر خصوصیات هیستومورفومتریک روده باریک جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 24(1 (پیاپی 90))، 61-71. SID. https://sid.ir/paper/215073/fa

    Vancouver: کپی

    فجری مهدی، پیرمحمدی رسول، حسن زاده شاپور. بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله خشک گوجه فرنگی در جیره غذایی بر خصوصیات هیستومورفومتریک روده باریک جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(1 (پیاپی 90)):61-71. Available from: https://sid.ir/paper/215073/fa

    IEEE: کپی

    مهدی فجری، رسول پیرمحمدی، و شاپور حسن زاده، “بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله خشک گوجه فرنگی در جیره غذایی بر خصوصیات هیستومورفومتریک روده باریک جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 1 (پیاپی 90)، pp. 61–71، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215073/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button