مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

973
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 14

کلیدواژه

پروبیوتیک (بیومین ایمبو)Q3

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک (بایومین ایمبو) در جیره غذایی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی, آزمایشی در قالب طرح در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک (صفر, 0.05, 0.1 و 0.15 درصد) در دوره آغازین (صفر, 0.025, 0.05 و 0.075 درصد), در دوره رشد و (صفر, 0.125, 0.025 و 0.0375 درصد) در دوره پایانی, با چهار جیره آزمایشی و چهار تکرار و هر تکرار شامل 25 قطعه جوجه یک روزه سویه کاب جمعا بر روی 400 قطعه جوجه مخلوط نر و ماده به مدت 49 روز به مورد اجرا گذاشته شد. با استفاده از سطوح مختلف پروبیوتیک (بایومین ایمبو) در جیره های آزمایشی اثرات معنی داری بر عملکرد و صفات لاشه جوجه های گوشتی مشاهده گردید (P>0.05). بالاترین و پایین ترین افزایش وزن روزانه در دوره پایانی آزمایش به ترتیب مربوط به جیره های آزمایشی حاوی پرروبیوتیک 0.0375 درصد و گروه شاهد (82.51 و 61.96 گرم/ روز) بوده و تفاوت بین آنها معنی دار بود (P>0.01). روند افزایشی وزن روزانه در کل دوره نیز مربوط به همین گروه ها بود که تفاوت معنی داری بین آنها مشاهده گردید (P>0.05). در کل دوره آزمایش بیشترین و کمترین مقدار خوراک مصرفی روزانه, به ترتیب مربوط به گروه شاهد و جیره آزمایشی حاوی پروبیوتیک 0.025 درصد بوده و اختلاف بین آن ها معنی دار بود (P>0.05). بهترین ضریب تبدیل غذایی در دوره پایانی و کل دوره آزمایش مربوط به جیره آزمایشی حاوی پروبیوتیک 0.0375 درصد بود که در مقایسه با سایر گروه ها اختلاف معنی داری وجود داشت (P>0.01). شاخص تولید تحت تاثیر استفاده از پروبیتیک در جیره های آزمایشی قرار گرفته, به طوری که بالاترین و پایین ترین شاخص تولید به ترتیب مربوط به جیره آزمایشی حاوی 0.0375 درصد و گروه شاهد (282 و 164) بوده و تفاوت بین آنها معنی دار بود (P>0.05). از نظر صفات لاشه در بین جیره های آزمایشی حاوی پروبیوتیک تفاوت معنی داری مشاهده گردید (P>0.05). بالاترین و پایین ترین نسبت وزن زنده به وزن لاشه به ترتیب در جیره آزمایشی حاوی پروبیوتیک 0.0375 درصد و گروه شاهد (825 و 620 گرم) بوده و تفاوت معنی داری بین آنها مشاهده گردید (P>0.01). استفاده از پروبیوتیک در جیره های آزمایشی, اثر معنی داری بر روی ماندگاری جوجه های گوشتی مشاهده نگردید. با توجه به نتایج بدست آمده, پروبیوتیک توانست اثرات مثبتی در خصوص بهبود راندمان اقتصادی و شاخص تولید داشته باشد و به عنوان یک افزودنی در افزایش وزن و نیز در بهبود ضریب تبدیل غذایی موثر باشد. البته با در نظر گرفتن نتایج این آزمایش, می توان در شرایط پرورشی ایده آل در دوره های مختلف (آغازین, رشد و پایانی) استفاده از پروبیوتیک در دزهای 0.125, 0.025 و 0.0375 درصد در جیره را پیشنهاد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی زاده تکلیمی، سیدمظفر، لطف الهیان، هوشنگ، حسینی، سیدعبداله، زارع شحنه، احمد، ایرانی، مهرداد، و علی نژاد، علیرضا. (1391). اثر سطوح مختلف پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 25(3 (پیاپی 96))، 8-14. SID. https://sid.ir/paper/215075/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی زاده تکلیمی سیدمظفر، لطف الهیان هوشنگ، حسینی سیدعبداله، زارع شحنه احمد، ایرانی مهرداد، علی نژاد علیرضا. اثر سطوح مختلف پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1391؛25(3 (پیاپی 96)):8-14. Available from: https://sid.ir/paper/215075/fa

    IEEE: کپی

    سیدمظفر مهدی زاده تکلیمی، هوشنگ لطف الهیان، سیدعبداله حسینی، احمد زارع شحنه، مهرداد ایرانی، و علیرضا علی نژاد، “اثر سطوح مختلف پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 3 (پیاپی 96)، pp. 8–14، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215075/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button