مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

253
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سالیسیلیک اسید بر شکست آنزیم پلی ADP – ریبوز پلیمراز و قطعه قطعه شدن DNA در سلولهای برگ سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 247 | صفحه پایان 256

کلیدواژه

پلی ADP – ریبوز پلیمراز(PARP)Q3

چکیده

 گیاهان بطور متناوب با شرایط مختلف تنش مواجه هستند. این شرایط توسط عوامل زنده یا غیر زنده فراهم شده و به رشد, تکثیر و یا تمایز گیاهان تاثیر می گذارد. در این مسیر مولکولهای کلیدی از جمله سالیسیلیک اسید تولید می گردند که بررسی نقش آن در مسیر پاسخ دفاعی گیاه به عوامل تنش زا, سبب روشن شدن برخی مسیرهای بیوشیمیایی دفاع می شود. از آنجائیکه گیاه سیب زمینی در جهان از ارزش غذایی مهمی برخوردار است و حفظ و نگهداری آن در مقابل عوامل بیماریزا از مهمترین کارهای تحقیقاتی است, در این تحقیق اثر سالیسیلیک اسید در سیستم انتقال پیام  و آنزیم ترمیم کنندهء DNA , پلی ADP–ریبوز پلیمراز(PARP) و قطعه قطعه شدن DNA در سوسپانسیون سلولی برگ سیب زمینی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از وسترن بلاتینگ نشان می دهد که پس از شش ساعت, شکست در آنزیم PARP در غلظتهای 5/2 و 5 میلی مولار سالیسیلیک اسید شروع شده و در 12 و 18 ساعت پس از تیمار این شکست بیشتر می گردد. این آنزیم با اینکه دارای وزن مولکولی پایینتری نسبت به همولوگ خود در جانوران می باشد, در گیاهان دارای بخشهای اپی توپی مشترکی با همولوگ خود در جانوران است زیرا این پروتئین گیاهی قابل شناسایی توسط آنتی بادی ضد PARP جانوری است. نتایج حاصل از تعیین قطعه قطعه شدن DNA بوسیله روش دی فنیل آمین و کیت تشخیصی مونو و اولیگو نوکلئوزومی از طریق الایزا (ELISA) نشان می دهد که در کشت 6 ساعته, DNA با تیمارهای مختلف سالیسیلیک اسید شکستگی کمی ایجاد می گردد, ولی با گذشت 12 و 18 ساعت, شکستگیهای DNA بیشتر می شود. بنابراین, نتایج نشان می دهد که سالیسیلیک اسید می تواند در مسیر انتقال پیام در سلولهای سوسپانسیون سیب زمینی سبب شکست آنزیم PARP شود که در نتیجه به علت عدم وجود سیستم ترمیمی در سلول, DNA قطعه قطعه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرآورده، لیلا، ربانی چادگانی، عذرا، و یوسف مصبوغ، مرضیه. (1386). اثر سالیسیلیک اسید بر شکست آنزیم پلی ADP – ریبوز پلیمراز و قطعه قطعه شدن DNA در سلولهای برگ سیب زمینی. زیست شناسی ایران، 20(2)، 247-256. SID. https://sid.ir/paper/21533/fa

    Vancouver: کپی

    فرآورده لیلا، ربانی چادگانی عذرا، یوسف مصبوغ مرضیه. اثر سالیسیلیک اسید بر شکست آنزیم پلی ADP – ریبوز پلیمراز و قطعه قطعه شدن DNA در سلولهای برگ سیب زمینی. زیست شناسی ایران[Internet]. 1386؛20(2):247-256. Available from: https://sid.ir/paper/21533/fa

    IEEE: کپی

    لیلا فرآورده، عذرا ربانی چادگانی، و مرضیه یوسف مصبوغ، “اثر سالیسیلیک اسید بر شکست آنزیم پلی ADP – ریبوز پلیمراز و قطعه قطعه شدن DNA در سلولهای برگ سیب زمینی،” زیست شناسی ایران، vol. 20، no. 2، pp. 247–256، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21533/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button