مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,171
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تنش شوری بر میزان رشد، پروتئین و آنزیمهای آنتی اکسیدان در سه گونه چوبک با سطوح پلوئیدی متفاوت

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 در این مطالعه اثرات تنش شوری بر برخی پارامترهای رشد, محتوای پروتئین و آنزیمهای آنتی اکسیدان در سه گونه از جنس چوبک (Acanthophyllum) با سطوح پلوئیدی متفاوت شامل A.laxiusculum Shiman-Czeik (گونه دیپلوئید با (2n=30, A. sordidum Bunge ex Boiss. (گونه تتراپلوئید با (2n=60 و A. glandolusum Bunge ex Boiss. (گونه هگزاپلوئید با (2n=90 مطالعه شده است. دانه رستهای هر سه گونه بمدت 40 روز در معرض تنش شوری 150, 100, 50) NaCl و 200 میلی مولار) قرار داده شدند. شوری سبب کاهش درصد جوانه زنی, میزان رشد نسبی و محتوای نسبی آب در دانه رستهای هر سه گونه (با یک کاهش شدیدتر در گونه (A.laxiusculum شد, اگرچه این کاهش در میزان رشد نسبی و محتوای نسبی آب دانه رستهای دو گونه A. sordidum و A.glandolusum بسیار اندک بود. تنش شوری سبب افزایش محتوای پروتئین در دو گونه A.laxiusculum و A.sordidum تا غلظت 150 میلی مولار شد, در حالیکه در گونه A.glandolusum این افزایش در محتوای پروتئین در غلظتهای 150 و 200 میلی مولار نمک مشاهده شد. تنش شوری سبب کاهش پیوسته فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در گونه A. laxiusculum شد؛ در حالیکه گونه A. glandolusum در غلظت50 تا 200 میلی مولار نمک یک افزایش قابل توجه در فعالیت پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز نشان داد. در گونه A. sordidum, فعالیت پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در غلظت 50 میلی مولار نمک افزایش یافت و سپس تا غلظت 200 میلی مولار از میزان فعالیت آنها کاسته شد. بر اساس نتایج بدست آمده, تفاوت در میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان دانه رستها ممکن است, تا حدی در ارتباط با مقاومت بیشتر گونه A.glandolusum نسبت به گونه های A.sordidum و A.laxiusculum به تنش شوری باشد. همچنین نقش سطوح پلوئیدی در مقاومت به شوری گونه های چوبک مورد بحث قرار گرفته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مراتان، علی اکبر، غفاری، سیدمحمود، و نیکنام، وحید. (1386). اثرات تنش شوری بر میزان رشد, پروتئین و آنزیمهای آنتی اکسیدان در سه گونه چوبک با سطوح پلوئیدی متفاوت. مجله علوم دانشگاه تهران، 33(4 (بخش زیست شناسی))، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/2182/fa

    Vancouver: کپی

    مراتان علی اکبر، غفاری سیدمحمود، نیکنام وحید. اثرات تنش شوری بر میزان رشد, پروتئین و آنزیمهای آنتی اکسیدان در سه گونه چوبک با سطوح پلوئیدی متفاوت. مجله علوم دانشگاه تهران[Internet]. 1386؛33(4 (بخش زیست شناسی)):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/2182/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر مراتان، سیدمحمود غفاری، و وحید نیکنام، “اثرات تنش شوری بر میزان رشد, پروتئین و آنزیمهای آنتی اکسیدان در سه گونه چوبک با سطوح پلوئیدی متفاوت،” مجله علوم دانشگاه تهران، vol. 33، no. 4 (بخش زیست شناسی)، pp. 1–8، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/2182/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button