Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,032
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

656
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر زمان برداشت، طول مدت سیلوکردن و کاربرد افزودنی های میکروبی بر مولفه های شیمیایی سیلاژ یونجه

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 144

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر زمان برداشت (صبح در مقابل عصر), افزودنی های میکروبی و طول مدت سیلو کردن بر مولفه های شیمیایی سیلاژ یونجه انجام شد. بدین منظور علوفه یونجه در دو نوبت (8 صبح) و (7 عصر) برداشت و به کمک چاپر به قطعات 10 تا 12 سانتی متری خرد و در قالب طرح داده های تکرار شونده در قالب آزمایش فاکتوریل 2×2 با و بدون افزودنی میکروبی (105cfu تا 106 ازای هر گرم علوفه تازه) در بسته های پلاستیکی سیلو شد. سیلوها 3, 10 و 30 روز بعد از سیلوکردن باز و مولفه های شیمیایی آنها تعیین گردید. تغییر زمان برداشت از صبح به عصر به طور معنی داری باعث کاهش pH, کاهش اتلاف ماده خشک و نیتروژن و کاهش میزان الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در علوفه سیلو شده گردید. تغییر زمان برداشت موجب کاهش نیتروژن غیر پروتئینی, نیتروژن آمونیاکی و نسبت نیتروژن غیر پروتئینی به نیتروژن کل شد. در سیلاژهای عمل آوری شده با افزودنی های میکروبی pH, غلظت الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی, نیتروژن آمونیاکی و نسبت نیتروژن غیر پروتئینی به نیتروژن کل به طور معنی داری کاهش یافت. طول مدت سیلوکردن, pH, محتوای پروتئینی خام و ماده خشک سیلاژ را به طور معنی داری کاهش داد ولی غلظت ترکیبات نیتروژنه غیر پروتئینی, نیتروژن آمونیاکی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی به طور معنی داری تحت تاثیر طول مدت سیلو کردن افزایش یافت. ماده آلی و میزان خاکستر سیلاژها تحت تاثیر زمان برداشت, زمان سیلوکردن و افزودنی های میکروبی قرار نگرفت. به طور کلی تغییر زمان برداشت از صبح به عصر و استفاده از افزودنی های میکروبی موجب بهبود شرایط تخمیر و افزایش ارزش تغذیه ای سیلاژ یونجه گردید. تاثیر طول مدت سیلوکردن بر اغلب مولفه های شیمیایی علوفه سیلو شده معنی دار بود به طوری که برخی مولفه ها تحت تاثیر طول مدت سیلوکردن, کاهش و برخی دیگر افزایش یافتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دلاور، ملک حسین، طهماسبی، عبدالمنصور، و ولی زاده، رضا. (1391). تاثیر زمان برداشت, طول مدت سیلوکردن و کاربرد افزودنی های میکروبی بر مولفه های شیمیایی سیلاژ یونجه. پژوهش های علوم دامی ایران، 4(2)، 137-144. SID. https://sid.ir/paper/218296/fa

    Vancouver: کپی

    دلاور ملک حسین، طهماسبی عبدالمنصور، ولی زاده رضا. تاثیر زمان برداشت, طول مدت سیلوکردن و کاربرد افزودنی های میکروبی بر مولفه های شیمیایی سیلاژ یونجه. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1391؛4(2):137-144. Available from: https://sid.ir/paper/218296/fa

    IEEE: کپی

    ملک حسین دلاور، عبدالمنصور طهماسبی، و رضا ولی زاده، “تاثیر زمان برداشت, طول مدت سیلوکردن و کاربرد افزودنی های میکروبی بر مولفه های شیمیایی سیلاژ یونجه،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 4، no. 2، pp. 137–144، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218296/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا