Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,471
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان، درجه حرارت و غلظت متابی سولفیت سدیم بر میزان جذب SO2 باقیمانده در عضله میگوی سفید هندی پرورشی (Fenneropenaeus indicus) تیمار شده در آب دریا

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 55

چکیده

 ملانوزیس عامل بروز لکه هایی سیاه رنگ بر روی سطح بدن میگو در مرحله پس از صید می باشد که سبب کاهش ارزش محصول در بازار می گردد. این تحقیق به بررسی روش های متفاوت اثرگذاری متابی سولفیت سدیم بر روی میگو پرداخته است. میگو بلافاصله پس از صید به زمان 30 ثانیه درون مخلوطی از آب و یخ قرار گرفت و قبل از این که به درون حوضچه های متابی سولفیت زنی وارد گردد, نمونه برداری انجام و در جعبه های یخ به صورت یک لایه میگو و یک لایه یخ قرار داده شد, سپس جهت انجام آزمایش از منطقه تیاب به پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس واقع در بندرعباس منتقل گردید. میانگین طول و وزن میگوهای مورد آزمایش, 0.90±11.5 سانتیمتر و 0.62±12.2 گرم اندازه گیری شد. میزان جذب متابی سولفیت سدیم باقیمانده در بافت عضله میگو و pH آن, با توجه به تغییرات اعمال شده در مورد زمان های مختلف (0.5, 1, 2, 4 و 6 دقیقه), دماهای مختلف (0, 5, 15 و20oc ) و محلول هایی با غلظت های مختلف (1.25, 5 و 10 درصد) در آب دریا (شوری 38 در هزار) مورد اندازه گیری قرار گرفت. تعیین میزان باقیمانده SO2 در عضله میگو توسط روش تیتراسیون و با محلول آیدین انجام پذیرفت. بطور کلی نتایج حاصله نشان داد که درجه حرارت محلول, مدت زمان ماندگاری میگو در محلول و غلظت محلول متابی سولفیت, تقریبا به یک نسبت و در حد عالی از جذب SO2 اثرگذار بوده اند. همچنین از زمان 0.5 تا مدت زمان 4 دقیقه, میزان جذب SO2 روندی افزایشی داشته ولی طی زمان بعدی (6 دقیقه), میزان جذب آن کاهش یافته است. PH در تمامی تیمارها با میزان جذب SO2 نسبت عکس داشته است. قرار دادن میگو در محلولی با غلظت 5 درصد متابی سولفیت سدیم در آب شور, برای مدت زمان 4 دقیقه و در دمای صفر درجه سانتی گراد, سبب جذب دی اکسید گوگرد توسط میگو به میزان 7.51±251 میلی گرم بر کیلوگرم گردید, که مقداری از آن با توجه به یخ پوشی میگو, در طول مسیر حمل ونقل به دلیل ذوب شدن یخ و محلول بودن متابی سولفیت سدیم در فاز مایع از بافت میگو خارج شده و نهایتا به حدود مورد انتظار, یعنی 100 تا 150 میلی گرم بر کیلوگرم خواهد رسید, که به پرورش دهندگان توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکوتی، محسن، بحری، امیرهوشنگ، یحیوی، مازیار، آفتابسوار، یوسف، اکبرزاده، رامین، و کریم زاده، رامین. (1390). بررسی تاثیر زمان, درجه حرارت و غلظت متابی سولفیت سدیم بر میزان جذب SO2 باقیمانده در عضله میگوی سفید هندی پرورشی (Fenneropenaeus indicus) تیمار شده در آب دریا. آبزیان و شیلات، 2(6)، 45-55. SID. https://sid.ir/paper/219798/fa

    Vancouver: کپی

    ملکوتی محسن، بحری امیرهوشنگ، یحیوی مازیار، آفتابسوار یوسف، اکبرزاده رامین، کریم زاده رامین. بررسی تاثیر زمان, درجه حرارت و غلظت متابی سولفیت سدیم بر میزان جذب SO2 باقیمانده در عضله میگوی سفید هندی پرورشی (Fenneropenaeus indicus) تیمار شده در آب دریا. آبزیان و شیلات[Internet]. 1390؛2(6):45-55. Available from: https://sid.ir/paper/219798/fa

    IEEE: کپی

    محسن ملکوتی، امیرهوشنگ بحری، مازیار یحیوی، یوسف آفتابسوار، رامین اکبرزاده، و رامین کریم زاده، “بررسی تاثیر زمان, درجه حرارت و غلظت متابی سولفیت سدیم بر میزان جذب SO2 باقیمانده در عضله میگوی سفید هندی پرورشی (Fenneropenaeus indicus) تیمار شده در آب دریا،” آبزیان و شیلات، vol. 2، no. 6، pp. 45–55، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/219798/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا