Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

816
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب اسیدهای چرب در گونه ساردین رنگین کمان (Dussumieria acuta) و موتوی معمولی (Encrasicholina punctifer) قبل از فصل مانسون در دریای عمان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 مطالعه حاضر بر اساس استخراج کل چربی موجود در بافت ماهیچه ای دو گونه ساردین رنگین کمان Dussumieria acuta و موتوی معمولی Encrasicholina punctifer نمونه برداری شده قبل از فصل مانسون توسط روش صید پرساین دوقایقی در سواحل بندر جاسک انجام گرفت. ترکیب اسید های چرب با استفاده از کروماتوگرافی گازی انجام گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده هر دو گونه از نظر ترکیبات اسیدهای چرب پالمیتیک اسید (C16:0) و سپس اولئیک اسید (C18:1n9c) از اسید های چرب اشباع و اسید چرب های غیر اشباع تک زنجیره غنی می باشند. مهمترین اسید های چرب چند زنجیره غیر اشباع در دو گونه مورد بررسی شامل دوکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) (C22:6n3) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) (C20:5n3) اندازه گیری گردید. در مجموع اختلاف معنی داری بین مقادیر مجموع اسید های چرب (SPUFA, SMUFA, SSFA) وجود داشت (P<0.05) این در حالیست که مقادیر w-6 در دو گونه اختلاف معنی داری با هم داشته بطوریکه مقادیر w-6 در گونه موتوی معمولی Encrasicholina punctifer به میزان 4.32 میلی گرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد (P<0.05) بر اساس نتایج بدست آمده هر دو گونه دارای مقادیر بالای اسید های چرب بخصوص امگا-3 بودند. مقادیر و ترکیب اسید های چرب موجود در این دو گونه می تواند به عنوان منابع مناسبی جهت استفاده در صنایع غذایی و تولید دارو های غنی شده امگا مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بحری، امیرهوشنگ، افخمی، مجید، احسان پور، مریم، و جوادی، علی. (1393). بررسی ترکیب اسیدهای چرب در گونه ساردین رنگین کمان (Dussumieria acuta) و موتوی معمولی (Encrasicholina punctifer) قبل از فصل مانسون در دریای عمان. آبزیان و شیلات، 5(17)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/219844/fa

    Vancouver: کپی

    بحری امیرهوشنگ، افخمی مجید، احسان پور مریم، جوادی علی. بررسی ترکیب اسیدهای چرب در گونه ساردین رنگین کمان (Dussumieria acuta) و موتوی معمولی (Encrasicholina punctifer) قبل از فصل مانسون در دریای عمان. آبزیان و شیلات[Internet]. 1393؛5(17):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/219844/fa

    IEEE: کپی

    امیرهوشنگ بحری، مجید افخمی، مریم احسان پور، و علی جوادی، “بررسی ترکیب اسیدهای چرب در گونه ساردین رنگین کمان (Dussumieria acuta) و موتوی معمولی (Encrasicholina punctifer) قبل از فصل مانسون در دریای عمان،” آبزیان و شیلات، vol. 5، no. 17، pp. 1–10، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/219844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا