مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,084
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

726
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان سرب و قلع در عسل های تصفیه شده، تصفیه نشده و موم دار استان زنجان

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 69

کلیدواژه

چکیده

 در میان آلاینده های زیست محیطی, فلزات سنگین از جمله خطرناک ترین آلاینده ها هستند که دارای اثرات زیست محیطی عمده ای می باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین فلزات سنگین سرب و قلع در عسل های تصفیه شده, تصفیه نشده و موم دار استان زنجان در سال 1394 انجام گرفت. در این پژوهش, تعداد 30 نمونه عسل از استان زنجان به صورت تصادفی از عسل های عرضه شده در بازار جمع آوری گردید. به منظور تشخیص آلودگی به سرب در نمونه های عسل از دستگاه جذب اتمی کوره گرافیتی و به منظور تشخیص آلودگی به قلع از دستگاه جذب اتمی با شعله بر مبنای روش خاکسترسازی استفاده شد. نتایج نشان داد, بیشینه میانگین سرب و قلع به ترتیب 116 ppb و 221.27 ppm مربوط به عسل موم دار بود. مهم ترین دلیل آلودگی این عسل ها به سرب, وجود کارخانه سرب و روی در استان زنجان و وجود قلع در عسل موم دار به دلیل شکل نگهداری آن که در قوطی های حلبی (قلع اندود) می باشد. هم چنین مقایسه میانگین میزان فلزات سنگین عسل با استانداردهای سازمان جهانی بهداشت نیز بیانگر آن بود که میزان فلزات سنگین سرب در سه نوع عسل, کمتر از حد استاندارد (220ppb) و میزان فلز قلع در عسل های تصفیه نشده و تصفیه شده, کمتر از حد استاندارد و در عسل موم دار نزدیک به میزان استاندارد (250ppm) بود. بنابراین موم دار بودن عسل روی میزان سرب و قلع آن تاثیر داشته است. نتایج به دست آمده نشان داد مصرف عسل های مورد آزمون استان زنجان برای سلامت عمومی خطری ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نبی لو، سمیرا، مطلبی، عباسعلی، و شیخ لویی، حسین. (1396). بررسی میزان سرب و قلع در عسل های تصفیه شده, تصفیه نشده و موم دار استان زنجان. بهداشت مواد غذایی، 7(4 (پیاپی 28) )، 63-69. SID. https://sid.ir/paper/222760/fa

    Vancouver: کپی

    نبی لو سمیرا، مطلبی عباسعلی، شیخ لویی حسین. بررسی میزان سرب و قلع در عسل های تصفیه شده, تصفیه نشده و موم دار استان زنجان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(4 (پیاپی 28) ):63-69. Available from: https://sid.ir/paper/222760/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا نبی لو، عباسعلی مطلبی، و حسین شیخ لویی، “بررسی میزان سرب و قلع در عسل های تصفیه شده, تصفیه نشده و موم دار استان زنجان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28) ، pp. 63–69، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222760/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button