مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت عناصر سرب، کادمیوم، کروم و نیکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 امروزه تجمع فلزات سنگین در سبزی ها به دلیل آبیاری با فاضلاب و تیمار با لجن فاضلاب به یک نگرانی فزآینده در زمینه امنیت غذایی و سلامتی مصرف کنندگان تبدیل شده است. لذا در این پژوهش به بررسی غلظت تجمع یافته عناصر سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در گونه های کلم پیچ, کلم قرمز و کلم بروکلی عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1392 اقدام گردید. بدین منظور پس از تهیه 30 نمونه از هر نوع کلم و هضم اسیدی نمونه ها مطابق روش استاندارد, نسبت به قرائت غلظت تجمع یافته عناصر با استفاده از دستگاه نشر اتمی اقدام شد. همچنین برای پردازش آماری نتایج از آزمون آنالیز واریانس استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین غلظت تجمع یافته عناصر سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در نمونه های کلم پیچ به ترتیب برابر با 15.53±3.43, 59.33±5.35, 2.221.61 و 14.97±2.83 میلی گرم بر کیلوگرم؛ میانگین غلظت این عناصر در کلم قرمز به ترتیب برابر با 23.03±5.89, 37.53±4.21, 13.33±3.24 و 15.03±3.04 میلی گرم بر کیلوگرم و میانگین غلظت عناصر در کلم بروکلی به ترتیب برابر با 8.00±3.63, 45.90±5.86, 8.20±3.39 و 16.93±3.08 میلی گرم بر کیلوگرم می باشد. مقایسه میانگین غلظت عناصر با رهنمود FAO/WHO نیز بیانگر آن است که میانگین غلظت عناصر سرب و کادمیوم در تمام نمونه های کلم و میانگین غلظت عنصر کروم در نمونه های کلم قرمز و بروکلی بیش از حد استاندارد می باشد. لذا این گونه ها فاقد شرایط مصرف توسط شهروندان بوده و باید نسبت به مدیریت شرایط کشت آنها تدابیر لازم اتخاذ گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سبحان اردکانی، سهیل، و جعفری، سیدمیلاد. (1393). بررسی غلظت عناصر سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان. بهداشت مواد غذایی، 4(4 (پیاپی 16))، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/222826/fa

    Vancouver: کپی

    سبحان اردکانی سهیل، جعفری سیدمیلاد. بررسی غلظت عناصر سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(4 (پیاپی 16)):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/222826/fa

    IEEE: کپی

    سهیل سبحان اردکانی، و سیدمیلاد جعفری، “بررسی غلظت عناصر سرب, کادمیوم, کروم و نیکل در انواع کلم عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 4 (پیاپی 16)، pp. 45–53، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222826/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button