مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

369
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های فیتوشیمی و اثر ضد میکروبی اسانس کاکوتی کوهی و اسانس بذر گشنیز و ترکیب آن ها بر تعدادی از باکتری های بیماریزای منتقله از غذا

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 96

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 اسانس های گیاهی و اجزای تشکیل دهنده ی آن ها دارای اثرات شناخته شده ی ضد باکتریایی می باشند. در اﻳ ﻦ ﭘ ﮋ وﻫ ﺶ ﺗ ﺮ ﻛ ﻴ ﺒ ﺎ ت ﻋ ﻤ ﺪ ه اسانس بذر ﮔ ﺸ ﻨ ﻴ ﺰ (Coriandrum Sativum) و سرشاخه های هوایی کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) با استفاده از سیستم GC-MS ﺷ ﻨ ﺎ ﺳ ﺎ ﻳ ﻲ شده و سپس اﺛ ﺮ غلظت های مختلف آن ها به صورت تنها و توأم با هم جهت تعیین حداقل غلظتِ مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) به روش ریز رقتِ مایع (Micro-dilution broth) در مورد باکتری های بیماری زای غذایی اشریشیا کلایO157: H7، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلاتیفی موریوم، لیستریامونوسایتوژنز وباسیلوس سرئوس بررسی گردید. نتایج مشخص کرد که بیشترین ترکیبات اسانس بذر گشنیز (CEO) را لینالوئولL، γ-ترپینن، α-پینن، ژرانیول استات و سایمن و در مورد اسانس کاکوتی کوهی (ZEO)، تیمول، α-ترپینئول، کارواکرول، لینالوئولL وγ-ترپینن تشکیل داده اند. براساس نتایج تعیین MIC و MBC، باسیلوس-سرئوس حساس ترین گونه (MIC معادل ppm 500 و MBC معادل ppm1000) و سالمونلاتیفی موریوم مقاوم ترین گونه (MIC معادل ppm2000 و MBC معادل ppm5000) در برابر CEO بودند. ZEO نیز اثر ضدمیکروبی بیشتری نسبت به باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسایتوژنز و باسیلوس سرئوس (MIC معادل ppm500) در مقایسه با باکتری های گرم منفی اشریشیا کلایO157: H7و سالمونلا تیفی موریوم(MIC معادل ppm1000) نشان داد. بررسی نتایج اثر ترکیبی اسانس های مذکور نشان داد که آن ها توانستند به صورت سینرژیستی (MIC معادل ppm125+250 و ppm250+125) رشد باکتریاستافیلوکوکوس-اورئوسرا مهار نمایند. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد CEO و ZEO به خصوص هنگامی که به صورت ترکیبی استفاده شوند، در برابر رشد باکتری هایی نظیر استافیلوکوکوس اورئوس که یکی از پاتوژن های مهم به شمار می رود و به طور فزاینده ای نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف مقاومت نشان می دهد، بسیار اثربخش خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس زاده، سارا، کارگزاری، مینا، و گندمی نصرآبادی، حسن. (1398). ویژگی های فیتوشیمی و اثر ضد میکروبی اسانس کاکوتی کوهی و اسانس بذر گشنیز و ترکیب آن ها بر تعدادی از باکتری های بیماریزای منتقله از غذا. بهداشت مواد غذایی، 9(1 (پیاپی 33) )، 83-96. SID. https://sid.ir/paper/222831/fa

    Vancouver: کپی

    عباس زاده سارا، کارگزاری مینا، گندمی نصرآبادی حسن. ویژگی های فیتوشیمی و اثر ضد میکروبی اسانس کاکوتی کوهی و اسانس بذر گشنیز و ترکیب آن ها بر تعدادی از باکتری های بیماریزای منتقله از غذا. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(1 (پیاپی 33) ):83-96. Available from: https://sid.ir/paper/222831/fa

    IEEE: کپی

    سارا عباس زاده، مینا کارگزاری، و حسن گندمی نصرآبادی، “ویژگی های فیتوشیمی و اثر ضد میکروبی اسانس کاکوتی کوهی و اسانس بذر گشنیز و ترکیب آن ها بر تعدادی از باکتری های بیماریزای منتقله از غذا،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 1 (پیاپی 33) ، pp. 83–96، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222831/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button