Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

613
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

641
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی زیتون، تاجریزی سیاه، کلپوره، درمنه و شیرین بیان بر برخی باکتری های بیماریزای منتقله از غذا

صفحات

 صفحه شروع 264 | صفحه پایان 273

چکیده

 مقدمه: در ده های اخیر تمایل به استفاده از نگهدارنده های طبیعی با توجه به نگرانی جامعه از نگهدارنده های شیمیایی رو به افزایش است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره ی آبی تعدادی از گیاهان بر برخی باکتری های بیماریزای منتقله از غذا در محیط آزمایشگاهی انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه, گیاهان مورد بررسی از سطح بازار شهر تهران تهیه و عصاره آبی آنها استخراج شد. غلظت های مختلف آنها به صورت سریالی (25/1-80 mg/ml) بر روی محیط کشت های مختلف تهیه و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و سپس حداقل غلظت کشندگی (MBC) آن به دو روش چشمی و کدورت سنجی (OD) تعیین شد. آزمایش دیسک دیفیوژن (DD) نیز در غلظت های 10, 20 و 40 mg/ml برای تعیین میانگین قطر بازدارندگی برای باکترى های مختلف تعیین شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که اثر بازدارندگی وکشندگی عصاره آبی میوه تاجریزی سیاه بر روی باکتری های مختلف بیشتر تر از سایر عصاره های آبی بود (در استافیلوکوکوس اورئوس MIC=10 mg/ml) و از طرفی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس حساس ترین باکتری و سالمونلاتیفی موریوم مقاوم ترین باکتری نسبت به عصاره های آبی بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج فوق می توان امیدوار بود عصاره میوه تاجریزی در درمان بعضی از باکتری های بیماریزا مانند استرپتوکوکوس ارئوس مؤثر باشد همچنین در صنایع غذایی نیز به عنوان محافظت کننده قابل استفاده می باشند. توصیه می شود با استخراج مواد مؤثر عصاره این گیاه و سایر گیاهان, تحقیقات بیشتری روی انواع ترکیبات عصاره این گیاهان صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شریعتی فر، نبی، پیرعلی همدانی، مصطفی، موذن، مجتبی، احمدلو، مهسا، و یزدانی، داراب. (1398). مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی زیتون, تاجریزی سیاه, کلپوره, درمنه و شیرین بیان بر برخی باکتری های بیماریزای منتقله از غذا. گیاهان دارویی، 18 (دوره4)(72 )، 264-273. SID. https://sid.ir/paper/15368/fa

    Vancouver: کپی

    شریعتی فر نبی، پیرعلی همدانی مصطفی، موذن مجتبی، احمدلو مهسا، یزدانی داراب. مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی زیتون, تاجریزی سیاه, کلپوره, درمنه و شیرین بیان بر برخی باکتری های بیماریزای منتقله از غذا. گیاهان دارویی[Internet]. 1398؛18 (دوره4)(72 ):264-273. Available from: https://sid.ir/paper/15368/fa

    IEEE: کپی

    نبی شریعتی فر، مصطفی پیرعلی همدانی، مجتبی موذن، مهسا احمدلو، و داراب یزدانی، “مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی زیتون, تاجریزی سیاه, کلپوره, درمنه و شیرین بیان بر برخی باکتری های بیماریزای منتقله از غذا،” گیاهان دارویی، vol. 18 (دوره4)، no. 72 ، pp. 264–273، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا