مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

842
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پارامترهای موثر بر شکست برنج در سفید کن مالشی – دمشی

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 160

چکیده

شکست برنج در عملیات تبدیل شلتوک, یکی از منابع مهم ضایعات این محصول در کشور ما به شمار می رود. به همین منظور در قسمتی از مطالعات مربوط به بررسی اثر پارامترهای موثر بر عملکرد سفید کن های مالشی- دمشی در موسسه تحقیقات برنج کشور, اثر دو عامل مهندسی شامل سرعت دورانی محور سفید کن (در چهار سطح 600, 700, 800, 900 دور بر دقیقه), جریان هوای درون محفظه سفید کن (با و بدون دمش هوا), اثر دو عامل رقمی شامل شکل دانه (کوتاه, متوسط و بلند) و رطوبت شلتوک (در سه سطح 9-8, 11-10 و 13-12 درصد بر پایه تر) بر مقدار شکست برنج سفید بدست آمده از سفید کن مالشی – دمشی مورد ارزیابی قرار گرفت. ارقام شلکتوک مورد آزمایش شامل سه رقم شلتوک خزر (دانه بلند), بینام (دانه متوسط) و غریب (دانه کوتاه) بود. به طور کلی با افزایش سرعت دورانی محور دستگاه, ابتدا مقدار شکست برنج سفید بدست آمده کم شده و سپس افزایش یافت. مقدار شکست رقم خزر ازبینام بیشتر بوده و همچنین شکست رقم غریب نیز از مقدار شکست رقم بینام کمتر بوده است. با افزایش میزان رطوبت شلتوک, بر مقدار شکست دانه ها افزوده شد. دمش جریان هوا منجر به کاهش شکستگی دانه ها گردید از اینرو این پارامتر, عامل مهمی است که باید در طراحی سفید کن های مالشی مورد توجه قرار گیرد. با مقایسه میانگین تیمارها, مناسب ترین ترکیب سرعت محور دستگاه و رطوبت شلتوک برای ارقام مورد بررسی عبارت از سرعت دوارنی 800 دور بر دقیقه و رطوبت 9-8 درصد بر پایه تر برای شلتوک به دست آمد. همچنین بررسی مدل های تدوین شده بیانگران آن بود که بهترین و ساده ترین معادله رگرسیونی برای توجیه مقدار شکست دانه ها در سفید کن مالشی – دمشی, بر حسب سرعت دورانی محور دستگاه, درصد رطوبت شلتوک و ضریب رعنایی دانه, دو معامله درجه دوم سه متغیره برای حالات با دمش جریان هوا و بدون آن بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فیروزی، سعید، مینایی، سعید، و پیمان، میرحسین. (1384). بررسی اثر پارامترهای موثر بر شکست برنج در سفید کن مالشی – دمشی . علوم و صنایع کشاورزی، 19(2)، 147-160. SID. https://sid.ir/paper/22452/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزی سعید، مینایی سعید، پیمان میرحسین. بررسی اثر پارامترهای موثر بر شکست برنج در سفید کن مالشی – دمشی . علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1384؛19(2):147-160. Available from: https://sid.ir/paper/22452/fa

    IEEE: کپی

    سعید فیروزی، سعید مینایی، و میرحسین پیمان، “بررسی اثر پارامترهای موثر بر شکست برنج در سفید کن مالشی – دمشی ،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 19، no. 2، pp. 147–160، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22452/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button