مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نوع و مقدار کود آلی بر عملکرد دانه و غلظت عناصر غذایی برگ سه رقم سویا (Glycine max (L.) Merr)

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 این تحقیق به صورت آزمایش کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1385 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به منظور مطالعه صفات کمی و کیفی ارقام مختلف سویا تحت تاثیر کاربرد انواع و مقادیر مختلف کودهای آلی انجام شد. کرت های اصلی عبارت بودند از هشت تیمار کودی شامل سطوح 20 و 40 تن در هکتار کمپوست زباله شهری, ورمی کمپوست و لجن فاضلاب. تیمار فقط کود شیمیایی (75 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم و فسفات آمونیوم) و شاهد (بدون مصرف کمپوست یا کود شیمیایی). کرت های فرعی شامل سه رقم سویا (033, 032 و JK) بود. نتایج نشان داد که سطوح 20 و 40 تن در هکتار لجن فاضلاب.(به ترتیب 2663.1 و 2842.1 کیلوگرم در هکتار), 40 تن کمپوست در هکتار (2791.4 کیلوگرم در هکتار) و تیمار کود شیمیایی (72676.7 کیلوگرم در هکتار) بالاترین عملکرد دانه را نشان دادند. تیمارهای 40 تن کمپوست زباله شهری, ورمی کمپوست و لجن فاضلاب.در هکتار موجب افزایش معنی دار (P<0.05) محتوی نیتروژن, فسفر, مس و آهن در برگ ارقام سویا گردید. در بین ارقام مورد کشت بالاترین عملکرد دانه, درصد نیتروژن و محتوی فسفر برگ در ژنوتیپ های Jk (به ترتیب 2535 کیلوگرم در هکتار, 3.9 درصد و 0.25 درصد) و 033 (به ترتیب با 2667.4 کیلوگرم در هکتار, 3.7 درصد و 0.26 درصد) مشاهده شد. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد اثر متقابل کود و رقم بر میزان مس برگ سویا تاثیر معنی داری داشت به طوری که بیشترین محتوی مس برگ در لاین های 032 و 033 و در تیمار 40 تن کمپوست در هکتار مشاهده شد. عملکرد دانه از همبستگی مثبت و معنی داری با درصد نیتروژن, فسفر و پتاسیم (به ترتیب r=0.35** و r=0.59** و r=0.46**) برگ برخوردار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    متقیان، آلاله، پیردشتی، همت اله، بهمنیار، محمدعلی، و عباسیان، ارسطو. (1389). تاثیر نوع و مقدار کود آلی بر عملکرد دانه و غلظت عناصر غذایی برگ سه رقم سویا (Glycine max (L.) Merr). تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 41(1)، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/225786/fa

    Vancouver: کپی

    متقیان آلاله، پیردشتی همت اله، بهمنیار محمدعلی، عباسیان ارسطو. تاثیر نوع و مقدار کود آلی بر عملکرد دانه و غلظت عناصر غذایی برگ سه رقم سویا (Glycine max (L.) Merr). تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(1):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/225786/fa

    IEEE: کپی

    آلاله متقیان، همت اله پیردشتی، محمدعلی بهمنیار، و ارسطو عباسیان، “تاثیر نوع و مقدار کود آلی بر عملکرد دانه و غلظت عناصر غذایی برگ سه رقم سویا (Glycine max (L.) Merr)،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 1، pp. 19–26، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/225786/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button