مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اجزا عملکرد سویا (Glycine max (L.)Merr.) بعد از انتخاب بر اساس عملکرد دانه ساقه اصلی

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

چکیده

 در سال 1375 بررسی سهم پارامتری رشد در میزان عملکرد دانه, تعیین مشخصات فرم دلخواه و مناسب ترین زمان کاشت ارقام سویا در مزرعه مرکز خدمات قهدریجان اصفهان انجام شد. برای این منظور پنج رقم سویا همگی با رشد نامحدود به نام های ویلیامز, وودورث و زان متعلق به گروه III رسیدگی و هاک و بلاک هاک متعلق به گروه II رسیدگی که در آزمایش های قبلی بر اساس عملکرد دانه ساقه اصلی انتخاب شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. ارقام ذکر شده در چهار تاریخ کاشت (ششم, شانزدهم و بیست و ششم اردیبهشت و ششم خرداد) به صورت مربع لاتین با توزیع کرت های خرد شده مقایسه گردیدند. تاریخ های کاشت به عنوان کرت های اصلی و ارقام به عنوان کرت های فرعی به صورت تصادفی توزیع شدند. ضرایب همبستگی بین صفات و معادله رگرسیون چند متغیره خطی مرحله ای بین میانگین عملکرد بوته و صفات دیگر مقایسه گردیدند. تعداد دانه در ساقه های فرعی بالاترین همبستگی را با عملکرد بوته داشت و همچنین بیشترین تغییرات عملکرد دانه را در معادله رگرسیون توضیح داد. تجزیه علیت بر اساس متغیرهای وارد شده در مرحله نهائی معادله رگرسیون مرحله ای شامل تعداد دانه در ساقه های فرعی, تعداد گره در ساقه اصلی, تعداد غلاف در هرگره ساقه اصلی, وزن هزاردانه, تعداد ساقه فرعی در بوته, متوسط طول ساقه فرعی و تعداد غلاف در هر گره ساقه فرعی انجام شد. بر اساس نتایج حاصله تعداد دانه در ساقه های فرعی, بالاترین اثر مستقیم را بر عملکرد بوته داشت و اثرات غیرمستقیم تعداد ساقه های فرعی در بوته, طول ساقه فرعی و تعداد غلاف در هر گره ساقه فرعی از طریق تعداد دانه در ساقه های فرعی مثبت و بالا بودند. بنابراین به نژادی ارقام یاد شده را می توان بر اساس تلاقی این ارقام با ارقامی که دارای تعداد دانه در ساقه های فرعی زیادی هستند برنامه ریزی کرد. بدین منظور وجود تعداد زیادی ساقه فرعی و تعداد غلاف در هر گره ساقه فرعی ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شهسواری، محمدرضا. (1380). اجزا عملکرد سویا (Glycine max (L.)Merr.) بعد از انتخاب بر اساس عملکرد دانه ساقه اصلی . مجله علوم زراعی ایران، 3(2)، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/57133/fa

    Vancouver: کپی

    شهسواری محمدرضا. اجزا عملکرد سویا (Glycine max (L.)Merr.) بعد از انتخاب بر اساس عملکرد دانه ساقه اصلی . مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1380؛3(2):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/57133/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا شهسواری، “اجزا عملکرد سویا (Glycine max (L.)Merr.) بعد از انتخاب بر اساس عملکرد دانه ساقه اصلی ،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 3، no. 2، pp. 27–38، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57133/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button