مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

326
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

478
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش تعدیل کننده اسیدسالیسیلیک در ویژگی های فیزیولوژیک گوجه فرنگی رقم Namib تحت تنش شوری در کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 90

چکیده

 تنش شوری از مهمترین عواملی است که رشد و عملکرد گیاهان را در سطح جهان کاهش می دهد. یکی از روشهای کاهش اثرهای مخرب تنششوری, استفاده از محلولپاشی برگی برخی مواد شیمیایی مانند اسیدسالیسیلیک در جهت افزایش تحمل به شوری گیاهان است. این پژوهش درسال زراعی 95-1394 با هدف بررسی تغییرات فیزیولوژیک گوجهفرنگی تحت تنش شوری و تیمار اسیدسالیسیلیک در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه کردستان صورت گرفت. تیمار شوری در دو سطح (صفر (شاهد) و 50 میلیمولار) و تیمار اسیدسالیسیلیک در سه غلظت (صفر, 1 و 2میلیمولار) به صورت محلولپاشی برگی اعمال شد. بر اساس نتایج بهدست آمده, بیشتر صفات فیزیولوژیک مورد مطالعه تحت تأثیر تنش شوری قرار گرفتند. در این ارتباط, اسیدسالیسیلیک باعث افزایش محتوای نسبی آب برگ, پایداری غشاء سلولی, کلروفیل کل, کربوهیدرات های محلول کل و پرولین نسبت به گیاهان تنش دیده بدون اعمال اسیدسالیسیلیک گردید. بنابراین, استفاده از اسیدسالیسیلیک برای تحریک مقاومت و بهبود خصوصیات فیزیولوژیک گوجهفرنگی تحت تنش شوری توصیه میشود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، شادی، وفایی، یاور، کوشش صبا، محمود، و زارعی، لولاو. (1397). نقش تعدیل کننده اسیدسالیسیلیک در ویژگی های فیزیولوژیک گوجه فرنگی رقم Namib تحت تنش شوری در کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 9(1 (پیاپی 33) )، 79-90. SID. https://sid.ir/paper/226263/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی شادی، وفایی یاور، کوشش صبا محمود، زارعی لولاو. نقش تعدیل کننده اسیدسالیسیلیک در ویژگی های فیزیولوژیک گوجه فرنگی رقم Namib تحت تنش شوری در کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1397؛9(1 (پیاپی 33) ):79-90. Available from: https://sid.ir/paper/226263/fa

    IEEE: کپی

    شادی احمدی، یاور وفایی، محمود کوشش صبا، و لولاو زارعی، “نقش تعدیل کننده اسیدسالیسیلیک در ویژگی های فیزیولوژیک گوجه فرنگی رقم Namib تحت تنش شوری در کشت بدون خاک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 9، no. 1 (پیاپی 33) ، pp. 79–90، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226263/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button