مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

455
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر محلول پاشی گاما-آمینو بوتیریک اسید بر ویژگی های فیزیولوژیکی گوجه فرنگی رقم نامیب تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 28

چکیده

 تنش شوری و تجمع املاح در سطح خاک, یکی از مهم ترین تنش های غیرزیستی محدودکننده تولید محصولات کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک ایران می باشد. یکی از روش های به حداقل رساندن اثرات مضر تنش شوری استفاده از محلول پاشی برگی برخی مواد شیمیایی مانند گاما-آمینوبوتیریک اسید (گابا) برای افزایش تحمل به شوری گیاه است. این پژوهش با هدف بررسی تغییرات فیزیولوژیکی گوجه فرنگی تحت تنش شوری و تیمار گابا صورت گرفت. تیمار شوری در دو سطح صفر (شاهد) و 50 میلی مولار و تیمار گابا در سه غلظت صفر, 10 و 20 میلی مولار به صورت محلول پاشی برگی اعمال شد. خصوصیات فیزیولوژیکی شامل محتوای نسبی آب برگ, شاخص پایداری غشاء سلولی, پرولین, پروتئین محلول کل و فعالیت آنزیم ها, کلروفیل a, b و کل و میزان قندهای محلول اندازه گیری شدند. گابا سبب افزایش در محتوای نسبی آب برگ, پایداری غشاء سلولی, میزان کلروفیل a, b, کلروفیل کل, کاروتنوئید, کربوهیدرات های محلول کل, پرولین, فعالیت آنزیم های پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز نسبت به گوجه فرنگی تیمار شاهد گردید. بنابراین, در شرایط تنش شوری استفاده از گابا به عنوان یک اسمولیت سازگار که موجب بهبود خصوصیات فیزیولوژیکی گوجه فرنگی شده, توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی، لولاو، کوشش صبا، محمود، وفایی، یاور، و جوادی، تیمور. (1397). تأثیر محلول پاشی گاما-آمینو بوتیریک اسید بر ویژگی های فیزیولوژیکی گوجه فرنگی رقم نامیب تحت تنش شوری. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 41(1 )، 15-28. SID. https://sid.ir/paper/374220/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی لولاو، کوشش صبا محمود، وفایی یاور، جوادی تیمور. تأثیر محلول پاشی گاما-آمینو بوتیریک اسید بر ویژگی های فیزیولوژیکی گوجه فرنگی رقم نامیب تحت تنش شوری. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(1 ):15-28. Available from: https://sid.ir/paper/374220/fa

    IEEE: کپی

    لولاو زارعی، محمود کوشش صبا، یاور وفایی، و تیمور جوادی، “تأثیر محلول پاشی گاما-آمینو بوتیریک اسید بر ویژگی های فیزیولوژیکی گوجه فرنگی رقم نامیب تحت تنش شوری،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 1 ، pp. 15–28، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374220/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button