مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,031
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری و اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گیاه بادمجان (Solanum melongena var. Taki) در سیستم کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

 شوری, مساله بسیار جدی برای توسعه کشاورزی, به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک, به شمار می رود. از طرف دیگر, مزایای متعدد کشت بدون خاک در این مناطق سبب گسترش استفاده از این سیستم ها شده است. در این پژوهش, به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و تنش شوری بر خصوصیات رویشی و فیزیولوژیک بادمجان, آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور شامل اسید سالیسیلیک در سه سطح (صفر, 50 و 100 میلی گرم در لیتر) و تنش شوری در سه سطح (صفر, 75 و 150 میلی مولار کلرید سدیم) با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که اثرهای ساده و متقابل سطوح مختلف شوری و اسید سالیسیلیک, به جز قطر شاخه, کلروفیل b و میزان عنصر کلسیم, بر شاخص های رویشی, رنگدانه های فتوسنتزی, قندهای محلول, پرولین و عناصر معدنی معنی دار شد. با افزایش سطح شوری, شاخص های ارتفاع, تعداد برگ, سطح برگ, وزن تر و خشک شاخساره, وزن تر و خشک ریشه, رنگدانه های فتوسنتزی شامل کلروفیل a, کلروفیل b و کاروتنوئید, قندهای محلول و میزان عنصر پتاسیم کاهش یافت, کاربرد اسید سالیسیلیک, شاخص های مذکور را بهبود بخشید. ولی مقدار غلظت عناصر سدیم و کلر تحت شرایط تنش شوری افزایش یافت و کاربرد اسید سالیسیلیک تا حدودی این شرایط را بهبود بخشید. همچنین, مقدار پرولین با افزایش سطح شوری و کاربرد اسید سالیسیلیک افزایش یافت. بر اساس نتایج به دست آمده و با توجه به افزایش املاح در آب آبیاری گلخانه ها, با کاربرد اسید سالیسیلیک می توان رشد گیاه را در شرایط شوری بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رقامی، محمود، استاجی، احمد، باقری، واحد، و آریاکیا، الیاس. (1395). تاثیر تنش شوری و اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گیاه بادمجان (Solanum melongena var. Taki) در سیستم کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 7(27)، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/226344/fa

    Vancouver: کپی

    رقامی محمود، استاجی احمد، باقری واحد، آریاکیا الیاس. تاثیر تنش شوری و اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گیاه بادمجان (Solanum melongena var. Taki) در سیستم کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1395؛7(27):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/226344/fa

    IEEE: کپی

    محمود رقامی، احمد استاجی، واحد باقری، و الیاس آریاکیا، “تاثیر تنش شوری و اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک گیاه بادمجان (Solanum melongena var. Taki) در سیستم کشت بدون خاک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 7، no. 27، pp. 77–87، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button