مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

422
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

447
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تغذیه روی بر ویژگی های رشدی، غلظت سدیم و پتاسیم و کسر مولی کلسیم ریشه و برگ دو رقم زیتون در سطوح مختلف شوری

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 104

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر تغذیه بر تحمل نسبی نهال های زیتون (. Olea europea L) به شوری, یک آزمایش گلدانی, به صورت فاکتوریل, در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار, در پاییز 1392 انجام شد. نهال های یک ساله دو رقم زیتون (Conservolea and Frontoio) در گلدان های پلاستیکی 10 لیتری محتوی ماسه و پرلیت با نسبت 1: 1 کشت شده و با محلول های غذایی حاوی سطوح مختلف کلرید سدیم (صفر, 40, 80 و 120 میلی مولار) و روی (صفر, 1 و 5 میکرومولار از منبع سولفات روی) تیمار شدند. نتایج نشان داد که شوری سبب کاهش وزن خشک برگ, ریشه, ارتفاع نهال, تعداد برگ, نسبت K/Na ریشه و برگ و کسر مولی کلسیم در ریشه و برگ هر دو رقم شد. با افزایش روی تا سطح 5 میکرومولار, تمام ویژگی های رشدی در هر دو رقم افزایش معنی داری داشتند. همین روند برای پتاسیم برگ و نسبت K/Na ریشه و برگ مشاهده شد. برهم کنش روی ×رقم و شوری×رقم, تنها برای وزن خشک ریشه معنی دار شد. رقم فرانتویو دارای بیشترین وزن خشک ریشه در تمامی سطوح شوری بود. مصرف روی, اثر مثبت و معنی داری بر وزن خشک ریشه و برگ داشت. برهم کنش روی ×شوری و روی ×رقم بر وزن خشک برگ معنی دار نشد. رقم فرانتویو با داشتن بیشترین وزن خشک ریشه و برگ و نیز سایر ویژگی های مورد بررسی, رقم متحمل تری نسبت به شوری بود.-مصرف روی توانست علاوه بر افزایش شاخص های رشد, سبب افزایش جذب پتاسیم, نسبت K/Na و کسر مولی کلسیم شود. همین امر باعث بهبود شرایط تغذیه ای و در نتیجه افزایش ماده خشک برگ و ریشه شده است. کسر مولی کلسیم شاخص بهتری در مقایسه با K/Na برای تعیین تحمل به شوری نهال های زیتون است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نائینی، محمدرضا، اثنی عشری، محمود، خوشگفتارمنش، امیرحسین، بلندنظر، سوسن، و میرزاپور، محمدهادی. (1398). تأثیر تغذیه روی بر ویژگی های رشدی, غلظت سدیم و پتاسیم و کسر مولی کلسیم ریشه و برگ دو رقم زیتون در سطوح مختلف شوری. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 10(4 (پیاپی 40) )، 89-104. SID. https://sid.ir/paper/226362/fa

    Vancouver: کپی

    نائینی محمدرضا، اثنی عشری محمود، خوشگفتارمنش امیرحسین، بلندنظر سوسن، میرزاپور محمدهادی. تأثیر تغذیه روی بر ویژگی های رشدی, غلظت سدیم و پتاسیم و کسر مولی کلسیم ریشه و برگ دو رقم زیتون در سطوح مختلف شوری. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1398؛10(4 (پیاپی 40) ):89-104. Available from: https://sid.ir/paper/226362/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا نائینی، محمود اثنی عشری، امیرحسین خوشگفتارمنش، سوسن بلندنظر، و محمدهادی میرزاپور، “تأثیر تغذیه روی بر ویژگی های رشدی, غلظت سدیم و پتاسیم و کسر مولی کلسیم ریشه و برگ دو رقم زیتون در سطوح مختلف شوری،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 89–104، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226362/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا