مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

975
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و مولیبدن محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی و غلظت نیترات در خیار سبز در محیط آبکشت

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 48

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و مولیبدن بر صفات کمی و کیفی و تجمع نیترات در خیار سبز رقم «سلطان» یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی شامل سطوح مختلف نیتروژن (238 و 310 میلی گرم در لیتر) و مولیبدن (0.01, 0.10 و 1 میلی گرم در لیتر) در سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال 1388 به صورت آبکشت به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که اثر سطوح مختلف نیتروژن و مولیبدن بر عملکرد و شاخص های رشد گیاه شامل میانگین وزن, طول و قطر تک میوه و کلروفیل برگ در سطح احتمال %1 معنی دار است. با افزایش میزان نیتروژن محلول غذایی, میزان کلروفیل برگ افزایش ولی عملکرد میوه و میانگین طول, وزن و قطر تک میوه کاهش یافت. افزایش سطح مولیبدن محلول غذایی باعث کاهش شاخص های رشد و عملکرد خیار سبز شد. به طوری که بیشترین عملکرد میوه از تیمار حاوی 0.01 میلی گرم مولیبدن در لیتر محلول غذایی به دست آمد که با تیمار 0.1 میلی گرم در لیتر تفاوت معنی داری نداشت. ولی در تیمار حاوی 1 میلی گرم مولیبدن در لیتر, عملکرد به مقدار زیادی کاهش یافت. اثر سطوح مختلف نیتروژن و مولیبدن محلول غذایی بر غلظت نیترات میوه در سطح %1 معنی دار بود. افزایش سطح نیتروژن محلول غذایی, غلظت نیترات را از 1356 به 2122 میلی گرم در کیلوگرم بافت خشک میوه خیار سبز افزایش داد که از حد مجاز آن (1500 میلی گرم در کیلوگرم بافت خشک میوه) بیشتر بود. افزایش سطح مولیبدن محلول غذایی از 0.01 به 0.1 میلی گرم در لیتر بدون تاثیر بر عملکرد, غلظت نیترات را از 1961 به 1703 میلی گرم در کیلوگرم بافت خشک میوه کاهش داد. افزایش غلظت نیتروژن محلول غذایی باعث افزایش معنی دار غلظت نیتروژن, پتاسیم و کلسیم و کاهش غلطت فسفر, منیزیم و مولیبدن میوه شد. هم چنین با افزایش غلظت مولیبدن محلول غذایی, غلظت آهن, منگنز و مولیبدن در میوه افزایش, ولی غلظت مس کاهش یافت. نتایج به دست آمده نشان می دهد که افزایش غلظت مولیبدن در محلول غذایی در محیط کشت آبکشت بدون کاهش عملکرد باعث کاهش غلطت نیترات در میوه خیار سبز می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیگی، سمیه، گلچین، احمد، و شفیعی، سعید. (1390). تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و مولیبدن محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی و غلظت نیترات در خیار سبز در محیط آبکشت. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 2(6)، 37-48. SID. https://sid.ir/paper/226396/fa

    Vancouver: کپی

    بیگی سمیه، گلچین احمد، شفیعی سعید. تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و مولیبدن محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی و غلظت نیترات در خیار سبز در محیط آبکشت. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1390؛2(6):37-48. Available from: https://sid.ir/paper/226396/fa

    IEEE: کپی

    سمیه بیگی، احمد گلچین، و سعید شفیعی، “تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و مولیبدن محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی و غلظت نیترات در خیار سبز در محیط آبکشت،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 2، no. 6، pp. 37–48، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button