مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول های غذایی مختلف بر عملکرد، عناصر غذایی و خصوصیات فیزیولوژیکی خیار رشد یافته در آبکشت

صفحات

 صفحه شروع 253 | صفحه پایان 263

چکیده

 استفاده از آبکشت و تامین محلول های غذایی مناسب عامل مهم در بهینه سازی تولید و رسیدن به کشاورزی پایدار است. در ایران تولید محصولات گلخانه ای از جمله خیار رو به توسعه است ولی محلول های غذایی مختلفی پیشنهاد می شود که مزیت نسبی آنها مطالعه نشده است. به این منظور تاثیرات شش نوع محلول غذایی رایج دنیا شامل محلول غذایی هوگلند (NSHog), محلول استاینر (NSSt), محلول ناپ(NSKnop) , فرمول انگلستان (NSU.K), فرمول هلند (NSNeth) و فرمول دانشگاه تبریز (NSUT) بر رشد, عملکرد و کیفیت دو رقم خیار گلخانه ای به نام های نگین (Negeen) و کاترینا (Katrina) مورد مطالعه قرار گرفت. طرح آزمایش از نوع بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار (هر تکرار 48 گیاه) بود. بذور خیار 48 ساعت پس از جوانه زنی در کانال های حاوی پرلایت و ورمی کولایت (به نسبت (3:1 V:V کاشته شده و گیاهان تا نخستین برداشت با یک چهارم غلظت و از زمان نخستین برداشت تا انتهای آزمایش با نصف غلظت محلول های غذایی مختلف تغذیه گردیدند. میوه ها یک روز در میان برداشت و نهایتا پس از گذشت شش ماه عملکرد نهایی محاسبه گردید. خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی گیاه در دو مرحله یعنی در طول رشد گیاه و انتهای رشد اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که محلول های غذایی تاثیر معنی داری (P£0.01) بر عملکرد خیار داشتند به طوری که NSU.K و NSHog حداکثر عملکرد و محلول NSKnop حداقل عملکرد را داشتند. با همان محلول های غذایی, رقم نگین نسبت به رقم کاترینا 30 درصد افزایش محصول نشان داد. خصوصیات رویشی و کیفی گیاه نیز تحت تاثیر محلول های غذایی و ارقام قرار گرفت. سطح برگ گیاهان در محلول های NSU.K,NSHog  و NSKnop حداکثر بود. همچنین سطح برگ رقم نگین نسبت به رقم کاترینا افزایش معنی داری را نشان داد. همبستگی قوی  (r2=0.76)بین سطح برگ و عملکرد به دست آمد. حداقل شاخص کلروفیل در تیمارهای  NSStو NSNeth دیده شد. تاثیر تیمارها و ارقام بر درصد مواد جامد محلول (TSS) میوه ها معنی دار شد به طوری که حداکثر TSS در تیمار NSHog و حداقل در NSNeth و NSU.T دیده شد ولی حداکثر TSS دمبرگ در تیمار NSNeth مشاهده گردید. نیتروژن برگ برای تیمار NSSt بیشترین میزان را دارا بود که با محلول های دیگر متفاوت بود (P£0.05) در حالی که نیتروژن برگ رقم کاترینا با رقم نگین تفاوت معنی دار داشت. پتاسیم برگ در تیمار NSU.K بیشترین میزان را نشان داد ولی در بین ارقام تفاوت معنی داری مشاهده نشد. فسفر برگ ها نیز در بین ارقام معنی دار شد. در نهایت میزان اسید قابل تیتراسیون (TA) میوه ها در تیمار  NSU.Kبیشترین بود. به این ترتیب به نظر می رسد که مصرف محلول NSU.K و NSHog نسبت به محلول های دیگر ارجحیت داشته باشد ولی لازم است که جنبه های اقتصادی آنها بررسی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خضری، قادر، و طباطبایی، سیدجلال. (1389). تاثیر محلول های غذایی مختلف بر عملکرد, عناصر غذایی و خصوصیات فیزیولوژیکی خیار رشد یافته در آبکشت. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 41(3)، 253-263. SID. https://sid.ir/paper/148449/fa

    Vancouver: کپی

    خضری قادر، طباطبایی سیدجلال. تاثیر محلول های غذایی مختلف بر عملکرد, عناصر غذایی و خصوصیات فیزیولوژیکی خیار رشد یافته در آبکشت. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1389؛41(3):253-263. Available from: https://sid.ir/paper/148449/fa

    IEEE: کپی

    قادر خضری، و سیدجلال طباطبایی، “تاثیر محلول های غذایی مختلف بر عملکرد, عناصر غذایی و خصوصیات فیزیولوژیکی خیار رشد یافته در آبکشت،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 41، no. 3، pp. 253–263، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148449/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button