مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر منیزیم و دمای محیط ریشه بر رشد، عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک خیار گلخانه ای در سیستم آبکشت

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

چکیده

 منیزیم نقش کلیدی در فتوسنتز, اختصاص کربوهیدرات ها, انتقال ساکارز در آوند آبکش, اکسایش نوری و کلروز برگ گیاهان ایفا می کند. به منظور ارزیابی تأثیر غلظت های مختلف منیزیم (صفر (شاهد), 2 و 4 میلی مولار) و دمای محیط ریشه (15, 25 و 35) بر رشد, عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک خیار گلخانه ای (رقم 792 Nagen), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال 1393 در سیستم آبکشت, اجرا گردید. نتایج نشان داد که تیمار شاهد به طور معنی داری وزن تر و خشک برگ, تعداد برگ, سطح برگ و شاخص کلروفیل را کاهش داد؛ ولی, نسبت شاخساره به ریشه به طور قابل توجهی افزایش یافت. در این شرایط, زمانی که تیمار شاهد در محلول غذایی همراه با دمای º С 35 در محیط ریشه استفاده گردید این اثرها شدیدتر بود. بیشترین عملکرد (578 گرم در بوته) در تیمار 4 میلی مولار منیزیم و دمایº С 15 مشاهده گردید. کمترین عملکرد (276 گرم در بوته) در غلظت 2 میلی مولار منیزیم و دمای محیط ریشه º С 35 به دست آمد. نسبت Fv/Fm با افزایش غلظت منیزیم در محلول غذایی و با کاهش دمای محیط ریشه, افزایش یافت. با افزایش غلظت منیزیم در محلول غذایی, غلظت منیزیم و فسفر ریشه نیز افزایش یافت. غلظت فسفر برگ با افزایش دمای محیط ریشه افزایش یافت در حالی که غلظت فسفر ریشه با افزایش دمای محیط ریشه کاهش یافت. از نتایج این آزمایش می توان نتیجه گیری کرد که با افزایش غلظت منیزیم در محلول غذایی, اثر نامطلوب دمای º С 35 محیط ریشه کاهش می یابد. بنابراین, غلظت 4 میلی مولار منیزیم در محلول غذایی و دمای محیط ریشه º С 15 می تواند بهترین تیمار برای پرورش خیار گلخانه ای در فصل سرما پیشنهاد گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرمی، رسول، طباطبائی، سیدجلال، و چاپارزاده، نادر. (1397). تأثیر منیزیم و دمای محیط ریشه بر رشد, عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک خیار گلخانه ای در سیستم آبکشت. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 9(2 (پیاپی 34) )، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/226402/fa

    Vancouver: کپی

    آذرمی رسول، طباطبائی سیدجلال، چاپارزاده نادر. تأثیر منیزیم و دمای محیط ریشه بر رشد, عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک خیار گلخانه ای در سیستم آبکشت. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1397؛9(2 (پیاپی 34) ):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/226402/fa

    IEEE: کپی

    رسول آذرمی، سیدجلال طباطبائی، و نادر چاپارزاده، “تأثیر منیزیم و دمای محیط ریشه بر رشد, عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک خیار گلخانه ای در سیستم آبکشت،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34) ، pp. 11–21، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226402/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button