مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,058
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ویتامین E (آلفا توکوفرول) بر برخی از شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیای گیاه تنباکوNicotiana rustica L. )) تحت تنش شوری در کشت در شیشه

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 99

چکیده

 توکوفرول ها که تحت عنوان ویتامین Eشناخته می شوند, مولکول های آمفی پاتیکی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان قادر به حذف گونه های فعال اکسیژن می باشند. در این پژوهش, گیاه تنباکو به مدت چهار هفته در محیط MS حاوی غلظت های صفر, 100 و 200 میلی مولار NaCl به همراه غلظت های, 100, 200 و 400 میلی گرم بر لیتر ویتامین E رشد داده شد و سپس شاخص های رشد از جمله وزن تر و خشک, میزان رنگیزه های فتوسنتزی, شامل کلروفیل a, b, کلروفیل کل, کاروتنوئیدها, غلظت های سدیم و پتاسیم, میزان پرولین, ترکیبات فنلی, قند محلول, آنتوسیانین و پروتئین کل, مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش غلظت آلفاتوکوفرول سبب افزایش معنی دار وزن تر و خشک گیاهو افزایش میزان رنگیزه های فتوسنتزی و نیز پتاسیم و کاهش سدیم گردیده است. علاوه بر این, تیمار آلفاتوکوفرول سبب افزایش میزان پرولین, ترکیبات ترکیبات فنلی کل, قند محلول و آلفاتوکوفرول داخلی گیاه در تنش شوری شد. همچنین میزان پروتئین گیاه فقط توسط بالاترین غلظت آلفاتوکوفرل افزایش یافت. به نظر می رسد تیمار ویتامین E با تغییر برخی از شاخص های فیزیولوژیکی منجر به افزایش تحمل به شوری گیاه تنباکو گردیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفیعیون، عرفانه، و احسان پور، علی اکبر. (1397). اثر ویتامین E (آلفا توکوفرول) بر برخی از شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیای گیاه تنباکوNicotiana rustica L. )) تحت تنش شوری در کشت در شیشه. زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)، 31(4 )، 81-99. SID. https://sid.ir/paper/22647/fa

    Vancouver: کپی

    شفیعیون عرفانه، احسان پور علی اکبر. اثر ویتامین E (آلفا توکوفرول) بر برخی از شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیای گیاه تنباکوNicotiana rustica L. )) تحت تنش شوری در کشت در شیشه. زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)[Internet]. 1397؛31(4 ):81-99. Available from: https://sid.ir/paper/22647/fa

    IEEE: کپی

    عرفانه شفیعیون، و علی اکبر احسان پور، “اثر ویتامین E (آلفا توکوفرول) بر برخی از شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیای گیاه تنباکوNicotiana rustica L. )) تحت تنش شوری در کشت در شیشه،” زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)، vol. 31، no. 4 ، pp. 81–99، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22647/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button