مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,204
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر زمان های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتی

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 162

چکیده

 هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر زمان های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر بیشینه اکسیداسیون چربی و شدتی از فعالیت که بیشینه اکسیداسیون چربی در آن رخ می دهد (Fatmax) در دوندگان استقامتی بود. در این پژوهش هشت دونده استقامتی حرفه ای (با میانگین سنی 21.6±2.61 سال, حداکثر اکسیژن مصرفی 63.0±8.7 میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه, درصد چربی بدن 9.1±1.92 درصد, سابقه ورزشی 3±7 سال) به عنوان آزمودنی در چهار آزمون جداگانه شرکت نمودند. در جلسه اول, آزمودنی ها ساعت هشت صبح و در حالت ناشتا, آزمون فعالیت ورزشی فزاینده (شامل فعالیت روی نوارگردان تا مرحله خستگی) را به منظور تعیین میزان بیشینه اکسیداسیون چربی و Fatmax انجام دادند. در جلسه دوم, سوم و چهارم نیز با فاصله هفت تا 10 روز, آزمودنی ها درحالت ناشتا, مقدار یک گرم گلوکز به ازای هرکیلوگرم وزن بدن به همراه 500 میلی لیتر آب را در فواصل پنج دقیقه, یک ساعت و سه ساعت قبل از شروع آزمون فزاینده مصرف نمودند. مقدار بیشینه اکسیداسیون چربی و Fatmax از طریق روش کالری سنجی غیرمستقیم با استفاده از دستگاه گازآنالایزر با کمک معادلات عنصرسنجی اندازه گیری گردید و آزمون تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر برای تجزیه و تحلیل آماری مورد استفاده قرار گرفت. زمانی که کربوهیدرات, پنج دقیقه و یک ساعت قبل از اجرای فعالیت ورزشی مصرف شده بود, بیشینه اکسیداسیون چربی و Fatmax به ترتیب کمترین و بیشترین کاهش را نشان می داد. همچنین, بیشینه اکسیداسیون چربی و Fatmax در وضعیت ناشتا به طور معناداری نسبت به وضعیت مصرف کربوهیدرات در فواصل پنج دقیقه, یک ساعت و سه ساعت قبل از فعالیت ورزشی بالاتر بود (P<0.05), اما تفاوت معناداری در میزان بیشینه اکسیداسیون چربی و Fatmax بین وضعیت های متفاوت مصرف کربوهیدرات مشاهده نگردید. به طور کلی, نتایج حاکی از آن است که مصرف کربوهیدرات در زمان های متفاوت قبل از فعالیت ورزشی باعث کاهش بیشینه اکسیداسیون چربی و جابه جایی Fatmax به شدت پایین تری از فعالیت می شود, بدان معنا که شروع کاهش اکسیداسیون چربی در شدت پایین تری رخ می دهد و آزمودنی ها بیشتر به منابع کربوهیدرات وابسته می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روزبه، بهنام، و محبی، حمید. (1396). مقایسه اثر زمان های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتی. فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)، 9(34 )، 147-162. SID. https://sid.ir/paper/228312/fa

    Vancouver: کپی

    روزبه بهنام، محبی حمید. مقایسه اثر زمان های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتی. فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)[Internet]. 1396؛9(34 ):147-162. Available from: https://sid.ir/paper/228312/fa

    IEEE: کپی

    بهنام روزبه، و حمید محبی، “مقایسه اثر زمان های متفاوت مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت ورزشی بر MFO و Fatmax در دوندگان استقامتی،” فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)، vol. 9، no. 34 ، pp. 147–162، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/228312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button