مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر یک دوره تمرین مقاومتی و مصرف عصاره گیاه خار مریم بر لپتین و آدیپونکتین پلاسما در مردان دارای اضافه وزن

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 107

چکیده

 هدف از پژوهش حاضر, بررسی تاثیر تمرین مقاومتی و مصرف عصاره خارمریم بر سطوح پلاسمایی لپتین و آدیپونکتین در مردان جوان دارای اضافه وزن می باشد. در این پژوهش نیمه تجربی, 36 مرد دارای اضافه وزن (با شاخص توده بدنی 27.15±1.1 کیلوگرم بر مربع متر و میانگین سنی 24.1±2.1 سال) به شکل تصادفی به چهار گروه تمرین مقاومتی, گروه عصاره خار مریم, گروه تمرین مقاومتی + عصاره خار مریم و گروه دارونما تقسیم شدند. تمرین مقاومتی در این مطالعه شامل: حرکات پرس سینه, درازو نشست کرانچ, پرس پا, باز کردن تنه, خم کردن زانو, کشش جانبی و پرس بالای سر بود که در قالب سه روز در هفته انجام شد. مصرف روزانه عصاره 120 میلی گرمی گیاه خار مریم نیز طی هشت هفته صورت گرفت. همچنین, سطوح گلوکز ناشتا, لپتین و آدیپونکتین خون, 48 ساعت قبل از تمرین و نیز پس از دوره تمرینی اندازه گیری گردید. علاوه براین, تجزیه وتحلیل آماری داده ها با استفاده از تحلیل واریانس و کوواریانس (آنکووا) و نیز آزمون بن فرونی توسط نرم افزار اس پی اس اس نسخه 18 صورت پذیرفت. یافته ها نشان می دهد که پس از هشت هفته, سطوح لپتین پلاسما در هر چهار گروه بدون تغییر می باشد. سطوح آدیپونکتین پلاسما در گروه عصاره خار مریم نیز تغییر معناداری را نشان نمی دهد. با این وجود, در گروه های تمرین مقاومتی و تمرین مقاومتی با مصرف عصاره خار مریم در مقایسه با گروه کنترل, افزایش معناداری به چشم می خورد. بر اساس یافته ها به این نتیجه می رسیم که هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف عصاره خار مریم, تاثیر معناداری بر سطوح لپتین پلاسمایی در مردان دارای اضافه وزن ندارد, اما تمرین مقاومتی با/ یا بدون مصرف عصاره خار مریم, سطوح آدیپونکتین را در این افراد افزایش می دهد. همچنین, به نظر می رسد که مصرف روزانه 120 میلی گرم گیاه خار مریم, تاثیر معناداری بر سطوح پلاسمایی این آدیپوکاین ها ندارد و این احتمال وجود دارد که مقدار دوز مصرفی این مکمل, در کسب این نتیجه تاثیر گذار باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، احمد، رسولی، سیدحسن، و زروار، محسن. (1395). مطالعه اثر یک دوره تمرین مقاومتی و مصرف عصاره گیاه خار مریم بر لپتین و آدیپونکتین پلاسما در مردان دارای اضافه وزن. فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)، 8(31 )، 93-107. SID. https://sid.ir/paper/228361/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری احمد، رسولی سیدحسن، زروار محسن. مطالعه اثر یک دوره تمرین مقاومتی و مصرف عصاره گیاه خار مریم بر لپتین و آدیپونکتین پلاسما در مردان دارای اضافه وزن. فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)[Internet]. 1395؛8(31 ):93-107. Available from: https://sid.ir/paper/228361/fa

    IEEE: کپی

    احمد جعفری، سیدحسن رسولی، و محسن زروار، “مطالعه اثر یک دوره تمرین مقاومتی و مصرف عصاره گیاه خار مریم بر لپتین و آدیپونکتین پلاسما در مردان دارای اضافه وزن،” فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)، vol. 8، no. 31 ، pp. 93–107، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/228361/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button