مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

908
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

203
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کربوهیدرات های محلول برخی گونه های مرتعی در مراحل مختلف فنولوژیک

صفحات

 صفحه شروع 293 | صفحه پایان 306

چکیده

 آگاهی از وضعیت ترکیباتی که ذخایر غذایی گیاه را تامین می کنند, برای مدیریت مرتع اهمیت زیادی دارد, اینکه ترکیبات به چه نحو ساخته می شوند, در کدام اندام گیاهی تمرکز دارند و غلظت آن چقدر باشد, کمک زیادی در تشخیص مناسب ترین زمان چرا, دفعات چرا و طول دوره چرا می کند. هدف از این تحقیق بررسی اثر گونه گیاهی, مرحله فنولوژی, اندام های گیاهی و فرم رویشی گونه ها بر مقدار کربوهیدرات های محلول در شش گونه مرتعی شامل دو گونه گراس, Bromus tomentellus و Dactylis glomerata, دو گونه فورب شامل Ferula ovina و Coronilla varia و دوگونه بوته ای شامل Salsola rigida و Artemisia aucheri است. نمونه ها از مراتع ییلاقی (ورد آورد و گچسر) برداشت و پس از خشک شدن آسیاب شده و در آزمایشگاه با استفاده از روش فنل- اسید سولفوریک تجزیه شدند. مقدار کربوهیدرات های محلول در بین گونه های مختلف, در سه مرحله رویشی از سه فرم رویشی و در سه اندام گیاهی شامل اندام هوایی, ریشه و یقه تفاوت معنی داری از لحاظ آماری نشان داد (P<0.01). بر اساس نتایج, گونه Coronilla varia دارای بیشترین کربوهیدرات محلول بود. در بین سه مرحله رویشی, در مرحله بذردهی حداکثر ذخیره کربوهیدرات ها حاصل شد. از بین سه فرم رویشی, فورب دارای بیشترین کربوهیدرات محلول بود, مقدار کربوهیدرات های محلول در اندام هوایی نسبت به ریشه و یقه بیشتر است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ارزانی، حسین، احمدی، زید، و آذرنیوند، حسین. (1386). بررسی تغییرات کربوهیدرات های محلول برخی گونه های مرتعی در مراحل مختلف فنولوژیک. منابع طبیعی ایران، 60(1)، 293-306. SID. https://sid.ir/paper/22961/fa

    Vancouver: کپی

    ارزانی حسین، احمدی زید، آذرنیوند حسین. بررسی تغییرات کربوهیدرات های محلول برخی گونه های مرتعی در مراحل مختلف فنولوژیک. منابع طبیعی ایران[Internet]. 1386؛60(1):293-306. Available from: https://sid.ir/paper/22961/fa

    IEEE: کپی

    حسین ارزانی، زید احمدی، و حسین آذرنیوند، “بررسی تغییرات کربوهیدرات های محلول برخی گونه های مرتعی در مراحل مختلف فنولوژیک،” منابع طبیعی ایران، vol. 60، no. 1، pp. 293–306، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22961/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button