مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

771
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات ارزش و ذخایر غذایی گونه مرتعی Artemisia aucheri در مراحل دوازده گانه فنولوژیک

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 110

چکیده

 از بین استراتژی های مختلفی که برای مدیریت اکوسیستم های مرتعی مطرح است, توجه به ارزش و ذخایر غذایی گیاهان مرتعی مهم و اساسی است زیرا آگاهی لازم در مورد کیفیت علوفه گیاهان مرتعی, میزان و محل ذخیره شدن کربوهیدرات های محلول در طول چرخه رشد آن ها, ممکن است زمان مناسب برای برداشت و چرای این گیاهان, با هدف دستیابی به یک سطح مطلوب از ترکیبات شیمیایی برای احتیاجات خاص دام و سلامت گیاهان را فراهم سازد. از بین گونه های مختلف مرتعی گونه مرتعی Artemisia aucheri به دلیل دامنه وسیع پراکندگی در ایران انتخاب و نمونه برداری شد. ارزش غذایی در این مطالعه بر اساس میزان هضم پذیری ماده خشک, انرژی متابولیسمی و پروتیین خام, میزان الیاف شسته شده در اسید و عوامل ذخایر غذایی شامل کربوهیدرات های محلول تخمین زده شد. تغییرات ارزش غذایی در قسمت اندام هوایی و مقایسه ذخایر غذایی در قسمت ریشه و اندام هوایی در طی دوازه مرحله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان هضم پذیری ماده خشک, انرژی متابولیسمی و پروتیین خام با افزایش سن گیاه کاهش و میزان الیاف شسته شده در اسید در طول دوازه مرحله رشد دچار تغییر شده و به جز دو مرحله, تفاوت سایر مراحل معنی دار بود. مقادیر کربوهیدرات های محلول ریشه و اندام هوایی دارای تفاوت معنی داری بود. بر اساس نتایج میزان ذخایر کربوهیدراتی در پایان مرحله رشد بیش ترین مقدار را دارا بوده و ریشه بیش ترین سهم از این ذخایر را دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، زید، و اترک چالی، عبدالناصر. (1391). بررسی تغییرات ارزش و ذخایر غذایی گونه مرتعی Artemisia aucheri در مراحل دوازده گانه فنولوژیک. گیاه و زیست بوم، 8(31)، 99-110. SID. https://sid.ir/paper/145180/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی زید، اترک چالی عبدالناصر. بررسی تغییرات ارزش و ذخایر غذایی گونه مرتعی Artemisia aucheri در مراحل دوازده گانه فنولوژیک. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1391؛8(31):99-110. Available from: https://sid.ir/paper/145180/fa

    IEEE: کپی

    زید احمدی، و عبدالناصر اترک چالی، “بررسی تغییرات ارزش و ذخایر غذایی گونه مرتعی Artemisia aucheri در مراحل دوازده گانه فنولوژیک،” گیاه و زیست بوم، vol. 8، no. 31، pp. 99–110، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145180/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button