Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

661
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تیمار سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در دانه رست های آویشن باغی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 اهداف: گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L. ) از جمله گیاهان مهم از نظر اقتصادی است که هنگام جوانه زدن به تنش های اکسایشی و خشکی بسیار حساس است. سالیسیلیک اسید به عنوان یک هورمون گیاهی نقش مهمی در افزایش تحمل گیاه در برابر تنش های زیستی و غیرزیستی دارد. این پژوهش با هدف افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی به واسطه افزایش قدرت آنتی اکسیدانی آنزیمی و غیرآنزیمی با تیمار سالیسیلیک اسید انجام شد. مواد و روش ها: در پژوهش تجربی حاضر بذرهای گیاه آویشن باغی در قالب طرح بلوک های تصادفی با سه تکرار به مدت 16ساعت, در محلول 2میلی مولار سالیسیلیک اسید خیسانده و سپس در گلدان کاشته شدند. گلدان ها به اتاقک رشد با شرایط ثابت و کنترل شده 16ساعت نور و 8ساعت تاریکی در دمای ° C25 به مدت 14روز منتقل شدند. پس از اتمام زمان آزمایش پارامترهای رشدی گیاه, درصد جوانه زنی, محتوای فنلی و نیز فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی مهمی مانند سوپراکسیددیسموتاز, کاتالاز, پلی فنل اکسیداز و پراکسیداز اندازه گیری و با گروه شاهد مقایسه شدند. یافته ها: اگرچه سالیسیلیک اسید تاثیر مثبت چشمگیری روی رشد رویشی گیاه نداشت, اما سبب القای موثر آنزیم های آنتی اکسیدانی شد. همچنین با این تیمار محتوای مولکول های آنتی اکسیدانی نیز افزایش یافت. نتیجه گیری: تیمار با سالیسیلیک اسید می تواند منجر به افزایش مقاومت آویشن باغی در مقابل تنش های استرس زا شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی طرخورانی، سمیه، سنجریان، فروغ، و منصف شکری، مریم. (1397). تاثیر تیمار سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در دانه رست های آویشن باغی. زیست فناوری، 10(1 )، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/231236/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی طرخورانی سمیه، سنجریان فروغ، منصف شکری مریم. تاثیر تیمار سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در دانه رست های آویشن باغی. زیست فناوری[Internet]. 1397؛10(1 ):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/231236/fa

    IEEE: کپی

    سمیه محمودی طرخورانی، فروغ سنجریان، و مریم منصف شکری، “تاثیر تیمار سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در دانه رست های آویشن باغی،” زیست فناوری، vol. 10، no. 1 ، pp. 37–44، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/231236/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا