مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

816
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دما بر فعالیت آنتی اکسیدانی، فنل کل و صفات زراعی دو گونه آویشن

صفحات

 صفحه شروع 264 | صفحه پایان 270

چکیده

 گیاه آویشن یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی از نظر اسانس و متابولیت های ثانویه شناخته شده است. به منظور بررسی اثر دما بر فعالیت آنتی اکسیدانی, فنل کل, صفات زراعی و بازده اسانس دو گونه آویشن (کرمانی و باغی) آزمایشی در سال 94 در قالب طرح اسپیلت پلات بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که بین دو گونه و دماهای مختلف از نظر صفات اندازه گیری شده اختلاف معنی داری وجود دارد. درصد اسانس, فعالیت آنتی اکسیدانی, فنل کل و ارتفاع بوته در آویشن کرمانی بیشتر از آویشن باغی بود. مقایسه میانگین اثر متقابل برای صفت درصد اسانس نشان داد که مقدار این صفت در آویشن کرمانی و دمای 30 درجه سانتی گراد بیشتر از تیمارهای دیگر است. میزان IC50 آویشن باغی و کرمانی در موقعیت های مختلف از 24.37 تا 54.43 میکروگرم در میلی لیتر و میزان ترکیبات فنلی از 36.63 تا 89.37 میلی گرم گالیک اسید در یک گرم عصاره خشک متغیر بودند. نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی, بازده اسانس و ترکیبات فنلی در دمای 30 درجه برای هر دو گونه مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، مهدی، و رمضانی، مهدی. (1396). اثر دما بر فعالیت آنتی اکسیدانی, فنل کل و صفات زراعی دو گونه آویشن. یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، 4(3 )، 264-270. SID. https://sid.ir/paper/250526/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی مهدی، رمضانی مهدی. اثر دما بر فعالیت آنتی اکسیدانی, فنل کل و صفات زراعی دو گونه آویشن. یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)[Internet]. 1396؛4(3 ):264-270. Available from: https://sid.ir/paper/250526/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رحیمی، و مهدی رمضانی، “اثر دما بر فعالیت آنتی اکسیدانی, فنل کل و صفات زراعی دو گونه آویشن،” یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، vol. 4، no. 3 ، pp. 264–270، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250526/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button