مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

286
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مولکولی و بهینه سازی تولید آنزیم پروتئاز قلیایی خارج سلولی باکتری باسیلوس پسودوفیرموس MSB22 با استفاده از روش شناسی سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 507 | صفحه پایان 515

چکیده

 اهداف: پروتئازهای قلیایی یکی از مهم ترین گروه از آنزیم های صنعتی هستند و کاربردهای فراوانی دارند. هدف مطالعه حاضر یافتن پارامترهای فیزیکوشیمیایی موثر بر تولید آنزیم پروتئاز قلیایی تولیدشده توسط باکتری باسیلوس پسودوفیرموس MSB22 به وسیله روش تک عاملی (OFAT) و سپس بهینه سازی تولید این آنزیم با روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر بود. مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر جداسازی میکروارگانیزم تولیدکننده پروتئاز قلیایی از نمونه های پساب کارخانه های سوسیس و کالباس اصفهان انجام شد. خصوصیات موفولوژیکی و بیوشیمیایی سویه طبق کتاب برگی و به وسیله تکثیر توالی ژن 16S rRNA صورت پذیرفت. تشخیص ژن متالوپروتئاز و سرین پروتئاز قلیایی با واکنش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) و سنجش فعالیت آنزیم با معرف فولین انجام شد. غربالگری متغیرهای موثر در تولید آنزیم با روش تک عاملی و بهینه سازی تولید با روش سطح پاسخ و بررسی آماری صورت گرفت. نرم افزار MEGA 6 برای آنالیزهای فیلوژنتیکی به کار رفت. به منظور تحلیل داده ها نرم افزار Design Expert 7 و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه به کار رفتند. یافته ها: حداکثر تولید پروتئاز که به ترتیب 85/1برابر و 3/45 برابر بیشتر از مقدار تولیدشده حاصل بهینه سازی روش تک عاملی و شرایط غیربهینه بود, با استفاده از 1% قند زایلوز, 3% عصاره گوشت, 4% مایه تلقیح باکتریایی, در pH برابر 10 و دمای 30درجه سانتی گراد به دست آمد. مدل درجه دوم به دلیل بالابودن مقدار ضریب تشخیص پیش بینی, توانایی زیادی در پیش بینی داده های جدید داشت. نتیجه گیری: روش تک عاملی و سطح پاسخ به ترتیب در غربالگری متغیرهای موثر و بهینه سازی تولید آنزیم مفید هستند و ژن های sub I و sub II (ژن های سرین پروتئازهای قلیایی) در باسیلوس پسودوفیرموس MSB22 وجود دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برهانی، ماتیا سادات، اعتمادی فر، زهرا، امتیازی، گیتی، و جرجانی، عیسی. (1397). شناسایی مولکولی و بهینه سازی تولید آنزیم پروتئاز قلیایی خارج سلولی باکتری باسیلوس پسودوفیرموس MSB22 با استفاده از روش شناسی سطح پاسخ. زیست فناوری، 9(4 )، 507-515. SID. https://sid.ir/paper/231309/fa

    Vancouver: کپی

    برهانی ماتیا سادات، اعتمادی فر زهرا، امتیازی گیتی، جرجانی عیسی. شناسایی مولکولی و بهینه سازی تولید آنزیم پروتئاز قلیایی خارج سلولی باکتری باسیلوس پسودوفیرموس MSB22 با استفاده از روش شناسی سطح پاسخ. زیست فناوری[Internet]. 1397؛9(4 ):507-515. Available from: https://sid.ir/paper/231309/fa

    IEEE: کپی

    ماتیا سادات برهانی، زهرا اعتمادی فر، گیتی امتیازی، و عیسی جرجانی، “شناسایی مولکولی و بهینه سازی تولید آنزیم پروتئاز قلیایی خارج سلولی باکتری باسیلوس پسودوفیرموس MSB22 با استفاده از روش شناسی سطح پاسخ،” زیست فناوری، vol. 9، no. 4 ، pp. 507–515، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/231309/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button