مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عوامل کی لیت کننده ی سیترات و تارتارات پتاسیم بر حذف سرب از برنج در فرایند پخت

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 244

چکیده

 امروزه آلودگی برنج به فلزات سنگین یکی از مشکلات پیش روی بشر است. ازاین رو, هدف از این مطالعه بررسی اثر خیساندن و پخت در حضور عوامل کی لیت کننده با درجه ی غذایی یعنی تارتارات پتاسیم و سیترات پتاسیم (200 میلی گرم بر کیلوگرم) بر میزان حذف سرب سه نوع برنج وارداتی (هند, تایلند و آمریکا) است. اندازه گیری با جذب اتمی در سه تکرار صورت گرفت و مقایسه ی میانگین ها در سطح 0/05 به روش آزمون دانکن صورت گرفت. بیشترین و کمترین مقدار سرب به ترتیب در برنج تایلندی و هندی 7337/33 و 380/63 میکروگرم بر کیلوگرم اندازه گیری شد. فرایند خیساندن و سپس پخت با نمک های تارتارات و سیترات پتاسیم, سرب را به میزان بیش از 98/5, 99/6 و 99/05 درصد به ترتیب در برنج های هندی, تایلندی و آمریکایی کاهش داد. اثر فرایند پخت در مقایسه با خیساندن تأثیر بیشتری در حذف سرب داشت (0/05>P). تارتارات در مقایسه با سیترات پتاسیم اثر بیشتری در حذف این فلز سنگین داشت (0/05>P) و تیمار خیساندن و سپس پخت با هم توانست میزان سرب را به میزان قابل ملاحظه تری کاهش دهد. ارزیابی حسی نمونه ها نشان داد که تفاوت آماری معنی داری بین تیمارها وجود ندارد (0/05

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی گرم دره، عاطفه سادات، و گلی، محمد. (1398). اثر عوامل کی لیت کننده ی سیترات و تارتارات پتاسیم بر حذف سرب از برنج در فرایند پخت. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 8(3 )، 235-244. SID. https://sid.ir/paper/234066/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی گرم دره عاطفه سادات، گلی محمد. اثر عوامل کی لیت کننده ی سیترات و تارتارات پتاسیم بر حذف سرب از برنج در فرایند پخت. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1398؛8(3 ):235-244. Available from: https://sid.ir/paper/234066/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه سادات هاشمی گرم دره، و محمد گلی، “اثر عوامل کی لیت کننده ی سیترات و تارتارات پتاسیم بر حذف سرب از برنج در فرایند پخت،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 8، no. 3 ، pp. 235–244، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button