مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

779
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از روش های تشخیص الگو در آنالیز داده های حسگر بویایی جهت شناسایی تقلبات گلوکوز و فروکتوز در عسل

صفحات

 صفحه شروع 419 | صفحه پایان 430

چکیده

 رایحه ی عسل یکی از پارامترهای مهم در طبقه بندی عسل به حساب می آید و بوی آن بسته به گل های مختلف, موقعیت جغرافیایی و ترکیبات تشکیل دهنده ی عسل می تواند متفاوت باشد. هدف از این تحقیق توسعه و ارزیابی یک سامانه ی ماشین بویایی به عنوان روشی نوین, مقرون به صرفه, سریع و غیرمخرب جهت شناسایی تقلب در عسل بود. برای این منظور ارتباط بین گازهای سر فضای عسل های با درصدهای مختلف تقلب (خالص, 20 درصد شربت, 40 درصد شربت, 60 درصد شربت و 80 درصد شربت) مورد ارزیابی قرار گرفت. ماشین بویایی ساخته شده شامل 8 عدد حسگر نیمه هادی اکسید فلزی برای جمع آوری اطلاعات موجود در گازهای فضای فوقانی عسل بود. بعد از پیش پردازش داده های به دست آمده از ماشین بویایی مدل های تشخیص الگو جهت شناسایی تقلب مورداستفاده قرار گرفتند. اجزای اصلی سامانه ی طراحی شده شامل سامانه ی تحصیل داده, الگوریتم های تشخیص الگو و تحلیل داده می باشد. تحلیل مؤلفه های اصلی (PCA), تجزیه ی خوشه ای (HCA), تحلیل (آنالیز) و تفکیک کننده ی خطی (LDA) روش هایی بودند که برای تحلیل داده های به دست آمده از ماشین بویایی, مورداستفاده قرار گرفتند. باتوجه به نتایج به دست آمده دقت تشخیص تقلب شامل 98/4 درصد واریانس به روش PCA, 99 درصد دقت طبقه بندی به روش HCA و 100 درصد قدرت طبقه بندی به روش LDA بود. نتایج نشان داد ماشین بویایی ساخته شده یک وسیله ی کارآمد و قابل اطمینان در تشخیص تقلب عسل است. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فعال، سعید، لغوی، محمد، کامگار، سعادت، رئوفت، محمدحسین، و گلمکانی، محمدتقی. (1397). استفاده از روش های تشخیص الگو در آنالیز داده های حسگر بویایی جهت شناسایی تقلبات گلوکوز و فروکتوز در عسل. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 7(4 )، 419-430. SID. https://sid.ir/paper/234078/fa

    Vancouver: کپی

    فعال سعید، لغوی محمد، کامگار سعادت، رئوفت محمدحسین، گلمکانی محمدتقی. استفاده از روش های تشخیص الگو در آنالیز داده های حسگر بویایی جهت شناسایی تقلبات گلوکوز و فروکتوز در عسل. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1397؛7(4 ):419-430. Available from: https://sid.ir/paper/234078/fa

    IEEE: کپی

    سعید فعال، محمد لغوی، سعادت کامگار، محمدحسین رئوفت، و محمدتقی گلمکانی، “استفاده از روش های تشخیص الگو در آنالیز داده های حسگر بویایی جهت شناسایی تقلبات گلوکوز و فروکتوز در عسل،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 7، no. 4 ، pp. 419–430، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234078/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button