هدف این تحقیق کاهش مصرف انرژی در فرایند پخت و پز ازطریق استفاده از سپرهای حرارتی پیرامون ظرف غذاست. در این تحقیق که برای اولین بار و به صورت آزمایشگاهی انجام شده است اثر سپر حرارتی باتوجه به پارامترهای هندسی ظرف (قطر و ارتفاع) و مقدار سیال، بر بازده حرارتی قبل و بعد از جوشش مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان داد که در مرحله ی قبل از جوشش استفاده از سپر حرارتی مستقل از هندسه و میزان سیال می باشد و می تواند به طور متوسط 20 درصد انرژی مصرفی را کاهش دهد. همچنین نشان داده شد که اثر سپر حرارتی در مرحله ی جوشش تابعی از ارتفاع مایع درون ظرف می باشد و برای یک مقدار مشخص انرژی حرارتی ثابت، با افزایش ارتفاع ظرف بدون محدودیت افزایش می یابد. درنهایت یک محاسبه ی اقتصادی برای خانوارهای ایرانی نشان می دهد که استفاده از سپر حرارتی در فرایند پخت و پز خانگی، موجب صرفه جویی در مصرف منابع انرژی گرمایی به ارزش 12/5 میلیون بشکه نفت در سال خواهد شد.
متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.