مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

714
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

781
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید و ارزیابی نانولیپوزوم های حامل پپتیدهای زیست فعال به دست آمده از ضایعات ماهی با استفاده از آنزیم آلکالاز

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

چکیده

 در سال های اخیر مطالعه های متعددی روی تولید پپتیدهای زیست فعال از ضایعات ماهی, به واسطه ی اثرات مفید آن بر سلامتی انسان, متمرکز شده است. لیکن تولید پپتیدهای زیست فعال نیازمند روش های محفاظتی می باشد تا علاوه بر افزایش پایداری در محیط گوارش و جذب فعال, منجربه رهایش کنترل شده و بهینه سازی تأثیر آن طی مصرف گردد. تحقیق حاضر با هدف ایجاد یک سیستم نانولیپوزومی فسفولیپیدی خوراکی حامل پپتیدهای زیست فعال حاصل از پروتئین هیدرولیزشده (FPH) ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) توسط آنزیم آلکالاز با پوشش کیتوزان (غلظت های 0/05, 0/1 و 0/5 درصد وزنی/حجمی) انجام گرفت. نتایج نشان داد کیتوزان تا حد زیادی سبب بهبود پایداری در نانولیپوزوم گردید. میانگین اندازه ی ذرات نانولیپوزوم ها در محدوده ی 339 تا 459 نانومتر با پتانسیل زتای 51/7-تا50+ میلی ولت و شاخص پراکندگی (PDI) 0/388 تا 0/487 قرار داشت. مقادیر راندمان ریزپوشانی به طور قابل توجهی مؤثر از تغییرات غلظت کیتوزان در پوشش بود و حدکثر راندمان ریزپوشانی (2/65± 86 درصد) در نانولیپوزوم حامل با پوشش 0/5 درصد کیتوزان مشاهده شد. بررسی میزان رهایش پپتید در محیط های شبیه سازی شده ی معده و روده حاکی از تأثیر پوشش بر افزایش پایداری پپتیدها در محیط های بیولوژیکی شبیه سازی شده بود. همچنین ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی به وسیله ی آزمون های دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و 2, 2-آزینوبیس (3-اتیل بنزوتیازولین-6-سولفونیک اسید (ABTS) بیانگر وجود فعالیت بالای مهارکنندگی رادیکال در نانولیپوزوم های حامل پپتید در نمونه های با پوشش کیتوزان و فاقد پوشش بود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد ریزپوشانی پپتیدهای زیست فعال در حامل لیپوزومی می تواند رویکردی مفید در جهت کاربرد مستقیم پپتیدها با قابلیت آنتی اکسیدانی در فراورده های غذایی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنی، شیرین، شهیدی نوقابی، مصطفی، و اجاق، سیدمهدی. (1398). تولید و ارزیابی نانولیپوزوم های حامل پپتیدهای زیست فعال به دست آمده از ضایعات ماهی با استفاده از آنزیم آلکالاز. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 8(1 )، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/234099/fa

    Vancouver: کپی

    حسنی شیرین، شهیدی نوقابی مصطفی، اجاق سیدمهدی. تولید و ارزیابی نانولیپوزوم های حامل پپتیدهای زیست فعال به دست آمده از ضایعات ماهی با استفاده از آنزیم آلکالاز. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1398؛8(1 ):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/234099/fa

    IEEE: کپی

    شیرین حسنی، مصطفی شهیدی نوقابی، و سیدمهدی اجاق، “تولید و ارزیابی نانولیپوزوم های حامل پپتیدهای زیست فعال به دست آمده از ضایعات ماهی با استفاده از آنزیم آلکالاز،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 8، no. 1 ، pp. 31–44، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا