مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,075
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد برگی روی و منگنز بر روی ترکیبات اسانس بادرنجبویه

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 بادرنجبویه به عنوان یکی از گیاهان تیره نعناعیان, گیاه دارویی مهم بوده و دارای مصارف عدیده ای است. عناصر ریزمغذی در مقادیر اندک جهت رشد و نمو گیاهان, ضروری می باشند. در این تحقیق تاثیر دو ریزمغذی مس و منگنز بر صفات مورفوفیزیولوژیکی گیاه و اسانس در اندام های هوایی بادرنجبویه (Melissa officinalis L.) مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق در سال زراعی 1395 در شهرکرد با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 56 دقیقه شرقی و 32 درجه و 18 دقیقه شمالی در جنوب غرب ایران انجام شد. این طرح به صورت فاکتوریل دو عامله و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش (مس و منگنز) هر کدام در سه سطح صفر, 150 و 300 میلی گرم در لیتر از زمان کاشت تا گلدهی, مورد اعمال واقع شدند. از بین دو ریزمغذی, مس موثرتر از منگنز در تجمع کاریوفیلن بی, سیترونلال, ژرانیال, ژرانیول, ژرانیل استات, لینالول و استات بود. در غلظت 150 میلی گرم در لیتر از ریزمغذی ها, تولید سیترونلال و کاویکول افزایش یافت. هر چند ترکیب مس و منگنز در غلظت 300 میلی گرم در لیتر, تعدادی از مواد موثره اسانس از جمله نرال, ای کاریوفیلن, کاریوفیلن اکساید و 12-هیدروکسی-زد کاریوفیلن را بیشتر از غلظت 150 میلی گرم در لیتر, افزایش داد, اما بیشترین مقادیر تولید مواد موثره اسانس در غلظت 150 میلی گرم در لیتر از ترکیب هر دو ریزمغذی بوجود آمد. ترانس پیپریتون اکساید, در غلظت 300 میلی گرم در لیتراز منگنز بدست آمد ولی در بسیاری از تیمارهای اعمال شده, این ترکیب بدست نیامد. ژرانیال, ژرانیول, ای کاریوفیلن, کاریوفیلن اکساید و نرال به عنوان عمده ترکیبات موجود در تمام نمونه ها, مشاهده شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یادگاری، مهراب. (1396). کاربرد برگی روی و منگنز بر روی ترکیبات اسانس بادرنجبویه. فرآیند و کارکرد گیاهی، 6(20)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/234143/fa

    Vancouver: کپی

    یادگاری مهراب. کاربرد برگی روی و منگنز بر روی ترکیبات اسانس بادرنجبویه. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1396؛6(20):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/234143/fa

    IEEE: کپی

    مهراب یادگاری، “کاربرد برگی روی و منگنز بر روی ترکیبات اسانس بادرنجبویه،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 6، no. 20، pp. 1–7، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234143/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button